Ο καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, νεφώσεις και αφρικανική σκόνη

Ο καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, νεφώσεις και αφρικανική σκόνη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένα ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά, θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, σήμερα Σάββατο, 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί εκ νέου σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και βόρεια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • από 9 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα,
  • από 11 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα,
  • από 13 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα,
  • από 13 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη,
  • από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, αυξημένα ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και τοπικές ομίχλες τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή