ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, νεφώσεις και αφρικανική σκόνη

Ο καιρός σήμερα: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, νεφώσεις και αφρικανική σκόνη

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένα ποσοστά υγρασίας και τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά, θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, σήμερα Σάββατο, 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί εκ νέου σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και βόρεια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • από 9 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα,
  • από 11 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα,
  • από 13 έως 27 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα,
  • από 13 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη,
  • από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και μετά το μεσημέρι βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, αυξημένα ποσοστά υγρασίας, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες και τοπικές ομίχλες τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.