Κορωνοϊός: 6.393 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι, 459 διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 6.393 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι, 459 διασωληνωμένοι

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για νέα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους σε ΜΕΘ

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 6.393 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 43 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 16.243.

Παράλληλα, σε 459 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τις τελευταίες 24 ώρες διενεργήθηκαν 284.452 τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 2,24%.

Ειδικότερα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.393, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 780.621 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 161 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.819 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.243 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 459 (59.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 377 (82.14%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 82 (17.86%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.349 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 344 (ημερήσια μεταβολή -3.37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 328 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Από το σύνολο των 6.393 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 23 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 6.370 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Κορωνοϊός: 6.393 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι, 459 διασωληνωμένοι-1

Γεωργιάδης για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Δεν αποκλείεται επέκταση

«Δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της έκρηξης των κρουσμάτων.

Ο ίδιος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega, συνέχισε για το ίδιο θέμα λέγοντας ότι: «Μέσα στο καλοκαίρι δε γινόταν πρακτικά, γιατί υπήρχε έλλειμμα εργαζομένων στην εστίαση. Τώρα, πιθανόν αυτές οι ανάγκες να είναι λιγότερες, δεδομένου και ότι σταματάει ο τουρισμός. Αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί από την αρχή να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην ανάγκη μας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και στο να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Σε ό,τι αφορά στα μέσα μεταφοράς είπε: «Στα ΜΜΜ προφανώς και κολλάς, όπου υπάρχει συνωστισμός κολλάς τον ιό, δεν ξεχωρίζει δραστηριότητες. Υπάρχει κάποιο κράτος που να έχει ανοιχτή την οικονομία του και να μην έχει τις ώρες αιχμής συνωστισμό στα ΜΜΜ; Όχι. Μπήκαν περισσότερα δρομολόγια και περισσότερα λεωφορεία. Η Αυστραλία έκανε σχεδόν 400 μέρες ολικού lockdown. Μέχρι σήμερα δε δέχεται τουρίστες. Πεθαίνεις από τον κορονοϊό, αλλά πεθαίνεις και από την πείνα», απάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

Πλεύρης: Ενίσχυση του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

Στην ενίσχυση του Συστήματος Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχει στραφεί το υπουργείο Υγείας, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση η οποία επικρατεί στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα είπε: «Όπως και στη Λάρισα, στη Θεσσαλία έτσι και στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μία πίεση στο σύστημα παραπάνω. Το ενισχύουμε συνεχώς με γιατρούς. Έχουμε βγάλει και προκηρύξεις αλλά έχουμε και τα κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς. Παράλληλα είμαστε σε συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές και παίρνουμε κλίνες. Η αλήθεια είναι ότι θα πιεστεί το σύστημα. Από κει και πέρα όλες οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι που μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση κατά πολύ μεγάλο βαθμό. Πρέπει να εμβολιάστουμε. Είναι ενθαρρυντικό ότι τις τελευταίες μέρες οι εμβολιασμοί κινούνται στις 25.000 την ημέρα για την πρώτη δόση του εμβολίου, που δείχνει ότι πλέον οι πολίτες έρχονται να εμβολιαστούν».

Ειδήσεις σήμερα

 Pfizer εναντίον Merck: Όσα γνωρίζουμε για τα δύο χάπια κατά της Covid-19

 Νέα έρευνα: Πόσο μειώθηκε η αποτελεσματικότητα των εμβολίων – Τα στοιχεία για Pfizer, Moderna, J&J

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή