ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και επταήμερο λουκέτο σε καταστήματα για πελάτες χωρίς πιστοποιητικά Covid

Αναστολή λειτουργίας επτά ημερών και 2.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκαν σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις και επταήμερο λουκέτο σε καταστήματα για πελάτες χωρίς πιστοποιητικά Covid

Αναστολή λειτουργίας επτά ημερών και 2.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκαν σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνελήφθησαν και οι ιδιοκτήτες τους, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού, χθες Παρασκευή 5 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο των ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στους δύο πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα.

Επίσης, αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός κλειδαρά καθώς παρείχε υπηρεσίες χωρίς να κάνει χρήση προστατευτικής μάσκας και κατά την διάρκεια του ελέγχου απώθησε και εξύβρισε τους υπαλλήλους της ΔΙΜΕΑ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Παράλληλα βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ.

Βεβαιώθηκαν ακόμα 15 παραβάσεις των 300 ευρώ από εργαζόμενους καταστημάτων και πελάτη, όπως επίσης και 5 παραβάσεις σε καταστήματα, καθώς δεν είχαν αναρτήσει τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Χθες, διενεργήθηκαν σε όλη την επικράτεια 85.367 έλεγχοι, από τους οποίους οι 42.718 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας σε 16 καταστήματα σε όλη την επικράτεια, βεβαιώθηκαν συνολικά 382 παραβάσεις και έγιναν 9 συλλήψεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Μπαράζ ελέγχων – Πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας σε οκτώ επιχειρήσεις

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ – Όλες οι αλλαγές

Ιερά Σύνοδος: Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού – Στους ναούς μόνο με τεστ οι ανεμβολίαστοι

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις