Σε δίκη για βιασμό ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σε δίκη για βιασμό ο Πέτρος Φιλιππίδης

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, που παραπέμπεται σε δίκη με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού γυναικών που τον κατήγγειλαν στις δικαστικές αρχές.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο για τον γνωστό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, που παραπέμπεται σε δίκη με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού γυναικών που τον κατήγγειλαν στις δικαστικές αρχές. Η παραπομπή του γίνεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο και, όπως αναφέρεται στο βούλευμα που υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, οι καταγγελίες εις βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη αφορούν σε πραγματικά περιστατικά και δεν έγιναν με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, την απόκτηση δημοσιότητας, ούτε υπήρξε σχέση φιλίας ή άλλη μεταξύ των θυμάτων και του γνωστού ηθοποιού. Ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά τις εις βάρος του κατηγορίες παραπέμπεται να δικαστεί για τρεις υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων, ένα βιασμό που τελέστηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού που τελέστηκαν η μία το 2010 και η άλλη το 2014. Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις –κατά το βούλευμα– χρησιμοποίησε το καμαρίνι του στο θέατρο για να προβεί στις ασελγείς πράξεις του.

Ο ίδιος ο γνωστός ηθοποιός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο να πείσει τις δικαστικές αρχές, και γι’ αυτόν τον λόγο είναι ήδη κρατούμενος προσωρινά έως ότου γίνει η δίκη του, η οποία πάντως, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσει, καθώς οι δικαστικές διαδικασίες έχουν κινηθεί έως τώρα γρήγορα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή