ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής Λυκείου: Μαθητές έχασαν τη χρονιά γιατί οι γονείς ήταν κατά των self-test

Τρεις μαθητές έχασαν την περυσινή χρονιά επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self-test για την Covid-19 δήλωσε o καθηγητής Λυκείου στη Δράμα

Καθηγητής Λυκείου: Μαθητές έχασαν τη χρονιά γιατί οι γονείς ήταν κατά των self-test

Τρεις μαθητές έχασαν την περυσινή χρονιά επειδή οι γονείς τους δεν ήθελαν τα self-test για την Covid-19 δήλωσε o καθηγητής Λυκείου στη Δράμα, Πρόδρομος Φωτακίδης, προσθέτοντας ότι φέτος οι δυο από τους τρεις μαθητές, που είναι αδέλφια, δεν επανεμφανίστηκαν ποτέ στο σχολείο.  

«Την περσινή σχολική χρονιά τρία παιδιά από τη Β’ Λυκείου χάσανε τη χρονιά γιατί όταν γυρίσαμε μετά το lockdown δεν ήρθαν στο σχολείο όταν έπρεπε να κάνουμε τα self-test. Δεν ήρθαν καθόλου για δύο μήνες, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα δύο ήταν αδέλφια και ένα παιδάκι μόνο του», εξήγησε ο κ. Φωτακίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

«Με τον ένα γονιό που ήμουν παρών στο σχολείο», εξήγησε ο κ. Φωτάκης, «ήταν από αυτούς τους γονείς που αμφισβητούν τα πάντα, ότι τα self-test είναι επικίνδυνα ότι δεν προσφέρουν προστασία…».

«Μάσκες φορούσαν πέρυσι το Σεπτέμβριο δεν έκαναν self-test. Φέτος το ένα κοριτσάκι άλλαξε σχολείο στη Δράμα, τα αδέλφια χάθηκαν δεν έχουμε καμία ενημέρωση» τόνισε. Ο καθηγητής διευκρίνισε πως αν μαθητές πάρουν μεταγραφή το μαθαίνουμε εμείς γιατί πρέπει να πάρουν χαρτιά. «Το ένα παιδί πήρε μεταγραφή και πήγε σε άλλο σχολείο…» 

«Μιλήσαμε σαν σχολείο κάποια στιγμή με τον μεγαλύτερο αδελφό των παιδιών που είχαμε μαθητή παλιότερα και είπε ότι δεν θα έρθουν στο σχολείο», σημείωσε ο καθηγητής. 

Ο κ. Φωτακίδης υπενθύμισε ότι στο Λύκειο η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική και υπάρχει δυσλειτουργία του νόμου. «Εννοείται ότι ενημερώσαμε τις αρμόδιες αρχές, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενημερώσεις. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση.  Το σχολείο δεν μπορεί να κάνει τίποτα» ξεκαθάρισε.