Θεοδωρικάκος: Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει να είναι ειρηνικός

Θεοδωρικάκος: Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου πρέπει να είναι ειρηνικός

«Δουλειά της ΕΛΑΣ είναι η διαφύλαξη της τάξης, της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εορτασμού του Πολυτεχνείου «να ανταποκριθούν με ευθύνη και να διαφυλάξουν το μήνυμα της επετείου», απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ επεσήμανε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα διαφυλάξει την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών.

Σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί ο κ. Θεοδωρικάκος σε ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην 48η επέτειο του Πολυτεχνείου τόνισε: «Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι και πρέπει να είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ενότητας και γι’ αυτό ο εορτασμός θα πρέπει να είναι ειρηνικός».

«Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης» υπογράμμισε και προσέθεσε: «Εξυπακούεται ότι η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να συμβάλλει με τα μέτρα ασφαλείας, στο να υπάρχει τάξη, ασφάλεια και ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας. Να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και των πολιτών οι οποίοι θα εργάζονται και θα κινούνται κανονικά στους δρόμους και η περιουσία των πολιτών».

Τα μέτρα ασφαλείας

Στα μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που είναι δρακόντεια, συμμετέχουν περισσότεροι από 5.500 αστυνομικοί, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, φύλαξη των πανεπιστημίων, κυβερνητικών κτιρίων και πρεσβειών, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν καταδρομικές επιθέσεις ή και καταλήψεις. Ταυτόχρονα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, ενώ θα γίνονται προληπτικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία. 

Από αέρος, ελικόπτερα και drones της ΕΛΑΣ θα μεταφέρουν συνεχώς εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ θα ελέγχονται ταράτσες κτιρίων, από όπου τα προηγούμενα χρόνια διάφορα άτομα πετούσαν μολότοφ και πλήθος αντικειμένων κατά των αστυνομικών δυνάμεων. 

Παράλληλα, τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, έτοιμα να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Σημειώνεται, τέλος, ότι υπάρχει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τον εντοπισμό σημείων που θα μπορούσαν να κρύψουν κάποιοι «πολεμοφόδια». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή