ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο (βίντεο)

Εντυπωσιακές εικόνες από ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο (βίντεο)

Συνεκπαίδευση τύπου passex παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ πραγματοποιήθηκε, σήμερα στο κεντρικό Αιγαίο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Αμερικανός πρέσβης επιβιβάστηκαν στο αμφίβιο πλοίο διοικήσεως και πλοίο έδρας διοικητού του 6ου Στόλου των ΗΠΑ «USS Mount Whitney», στο πλαίσιο της Ημέρας Διακριμένων Επισκεπτών.

Εντυπωσιακές εικόνες από ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο (βίντεο)-1

Στη συνεκπαίδευση συμμετείχαν η φρεγάτα «Ύδρα», το ταχύ περιπολικό κατευθυνομένων βλημάτων «Ρίτσος» και μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεταξύ άλλων, την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο βουλευτής Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Δρ. Αθανάσιος Ντόκος και ο Έλληνας εφοπλιστής Γεώργιος Προκοπίου.

Εντυπωσιακές εικόνες από ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο (βίντεο)-2

Κατά την διάρκεια της passex εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών και προχωρητικοί ελιγμοί ενώ πραγματοποιήθηκε και διέλευση τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το σχηματισμό των πλοίων.

Η συνεκπαίδευση, προστίθεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στη διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα κοινών ασκήσεων των δύο χωρών, εντός του πλαισίου της επικαιροποιημένης συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας και συνέβαλλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Εντυπωσιακές εικόνες από ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο (βίντεο)-3

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρει: «Διμερής Διακλαδική Συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ. Δυναμική στρατιωτική παρουσία από θάλασσα και αέρα, ενδυναμώνει και ισχυροποιεί δεσμούς και τη Συμμαχία».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ με ανάρτησή του στο twitter, που συνοδεύεται από βίντεο με πτήσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τονίζει: «Φανταστική επίδειξη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το USS Mount Whitney επιδεικνύοντας τη δύναμη της δικής μας Συμμαχίας».

Εντυπωσιακές εικόνες από ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο (βίντεο)-4

Σε ανάρτησή τους στο twitter, οι Αμερικανικές Ναυτικές Δυνάμεις Ευρώπης – Αφρικής / 6ος Στόλος υπογραμμίζουν: «Ήταν τιμή μας να φιλοξενήσουμε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ καθώς και τους Έλληνες διακεκριμένους επισκέπτες στο πλοίο έδρας διοικητού του 6ου Στόλου των ΗΠΑ USS Mount Whitney, κατά τη διάρκεια επιχείρισης στο Αιγαίο, σήμερα 16 Νοεμβρίου. Τέτοιες επισκέψεις είναι απόδειξη της ισχύς της Συμμαχίας».

Εντυπωσιακές εικόνες από ελληνοαμερικανική συνεκπαίδευση στο Αιγαίο (βίντεο)-5

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr