Δημοσκόπηση: Ρωγμές στο μπλοκ των ανεμβολίαστων

Δημοσκόπηση: Ρωγμές στο μπλοκ των ανεμβολίαστων

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι πολίτες εμφανίζονται να σκέπτονται να κάνουν τελικά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Στο ερώτημα εάν έχουν κάνει το εμβόλιο, το 1% απάντησε ότι έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση, το 74% ότι έχει κάνει τις δύο δόσεις, το 3,7% ότι έχει νοσήσει, το 6,7% απάντησε ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο, αλλά ότι σκέπτεται να το κάνει ή ότι έχει προγραμματίσει να το κάνει, ενώ το 14,1% απάντησε ότι ούτε το έχει κάνει ούτε σκέπτεται ή προγραμματίζει να κάνει το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού.

Δημοσκόπηση: Ρωγμές στο μπλοκ των ανεμβολίαστων-1

Σε ό,τι αφορά τους ανεμβολίαστους και το ενδεχόμενο να κάνουν το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού, το 32,2% (έναντι 26% πριν έναν μήνα), απάντησε ότι προγραμματίζει ή σκέπτεται να κάνει το εμβόλιο, ενώ το 67,8% απαντά πως δεν πρόκειται να εμβολιαστεί (έναντι 74% τον Οκτώβριο).

Δημοσκόπηση: Ρωγμές στο μπλοκ των ανεμβολίαστων-2

Σχετικά με τα αίτια της αύξησης των κρουσμάτων, οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 53,6% ότι ευθύνεται η μη τήρηση των μέτρων από όλους και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ενώ το 32.2% είπε πως η Πολιτεία δεν έχει λάβει τα σωστά μέτρα.

Ακόμη, ποσοστό 11,3% απάντησε πως οφείλεται σε όλους τους ανωτέρω παράγοντες η αύξηση των κρουσμάτων.

Δημοσκόπηση: Ρωγμές στο μπλοκ των ανεμβολίαστων-3

Ακόμη, οι πολίτες ερωτήθηκαν για την ενεργειακή κρίση και το χρονικό ορίζοντα που αυτή θα έχει, ένα δηλαδή θα είναι περιστασιακή ή θα κρατήσει περισσότερο. Το 17,2% απάντησε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει για κάποιους μήνες, ενώ το 74,5% αποκρίθηκε πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερο.

Δημοσκόπηση: Ρωγμές στο μπλοκ των ανεμβολίαστων-4

Τέλος, σε ότι αφορά την επίδραση της ενεργειακής κρίσης στον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών, το 6,4% απάντησε ότι το νοικοκυριό δεν θα επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις, το 37,4% ότι οι ανατιμήσεις θα δυσκολέψουν την κατάσταση, αλλά το νοικοκυριό θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτές.

Ωστόσο, το 44,7% των ερωτηθέντων είπε ότι θα αναγκαστεί να περιορίσει αγαθά για την κάλυψη βασικών αναγκών και ποσοστό 10.5% ότι δεν θα μπορέσει καθόλου να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του, μετά τις αυξήσεις στις τιμές υπηρεσιών και αγαθών.

Δημοσκόπηση: Ρωγμές στο μπλοκ των ανεμβολίαστων-5

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή