Αχαΐα: «Φουντώνει» η πανδημία

Αχαΐα: «Φουντώνει» η πανδημία

Τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή ξεπερνούν τα 1.700 – Υπό πίεση τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, αποφασίστηκε εντατικοποίηση των ελέγχων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Αχαΐα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τα ενεργά κρούσματα COVID-19 στην περιοχή μας ξεπερνούν ήδη τα 1.700», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), με θέμα την αναχαίτιση της πανδημίας στην κοινότητα.

Παράλληλα, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας δέχονται ήδη αρκετή πίεση και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο νοσηλεύονται 90 ασθενείς στις κλινικές COVID-19 και 13 στις ΜΕΘ, ενώ άνοιξαν έξι νέες κλίνες ΜΕΘ. Στο γενικό νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται 62 ασθενείς στις κλινικές COVID-19 και οκτώ στις ΜΕΘ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, Αννα Μαστοράκου, η οποία μετείχε στη σύσκεψη, ανέφερε ότι «η χαλάρωση που βλέπουμε στην κοινότητα, δεν συνάδει με τα όσα βιώνουμε στα νοσοκομεία» και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, «να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Οσον αφορά τη χθεσινή σύσκεψη στην  6η ΥΠΕ, όπου πήραν μέρος εκπρόσωποι της αστυνομίας και της Αρχής Διαφάνειας, αποφασίστηκε, σύμφωνα με τον διοικητή Γιάννη Καρβέλη, η εντατικοποίηση των μέτρων, με περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους παντού. Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις και με άλλους φορείς, όπως τον ιατρικό σύλλογο και την περιφέρεια, με στόχο την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση «πόρτα πόρτα», που θα αφορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, με δεδομένο, όπως ανέφερε ο Χ. Μπονάνος, ότι «το ποσοστό του εμβολιασμού στην Αχαΐα δεν έχει ξεπεράσει το 60%».

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε η επέκταση της διενέργειας των rapid tests, ώστε, όπως τονίστηκε, να υπάρχει ακόμη καλύτερη εικόνα του επιδημιολογικού φορτίου ανά πάσα στιγμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή