Εμβολιασμός: 371.000 έσπευσαν για 3η δόση σε δύο εβδομάδες

Εμβολιασμός: 371.000 έσπευσαν για 3η δόση σε δύο εβδομάδες

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί με την 1η δόση τις τελευταίες εβδομάδες, στον απόηχο του «lockdown» που εφαρμόζεται στους ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί 194.230 εμβολιασμοί 1η δόσης, φτάνοντας στους 6.832.908 εμβολιασμένους πολίτες με τουλάχιστον μία δόση. Πρόκειται για μία αύξηση 2,9% μέσα σε 14 ημέρες.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογράμμισε ότι «ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν».

Ο κ. Πιερρακάκης σχετικά με την εμβολιαστική κίνηση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι αφενός πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα εκείνα που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, ενώ ένα άλλο κομμάτι έχει να κάνει με την άσκηση πειθούς και την επικοινωνία όλων των ιατρικών δεδομένων που αφορούν μια πολύ δύσκολη συγκυρία».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών και στην 18η θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και στους εμβολιασμούς μιας δόσης.

Την ίδια ώρα, σχετικά με την αναμνηστική δόση μέσα σε δύο εβδομάδες διενεργήθηκαν 371.125 εμβολιασμοί, μια άυξηση της τάξης του 109%. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της covid-19, για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση.

Προϋπόθεση όμως για την χορήγηση τρίτης δόσης, είναι να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna, δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και ένας μήνας από την ολοκλήρωση του εμβολιαμσού τους για την ομάδα των ανοσοκατασταλμένων.

Κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε αναφέρει ότι οι δικαιούχοι μέχρι στιγμής είναι 2.100.000.

Ειδήσεις σήμερα

«Διάγγελμα» Μητσοτάκη: «Γκάζι» στους εμβολιασμούς, «φρένο» στην πολυφωνία

Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των απωλειών: 87 θάνατοι σε 24 ώρες

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή