Δέκα συλλήψεις μετά τα επεισόδια σε Εξάρχεια και ΑΠΘ

Δέκα συλλήψεις μετά τα επεισόδια σε Εξάρχεια και ΑΠΘ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δέκα άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν χθες το βράδυ μετά τη λήξη της πορείας για το Πολυτεχνείο.

Ειδικότερα, στην περιοχή των Εξαρχείων σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στη Θεσσαλονίκη, η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις για τα επεισόδια που έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρεις ανήλικες, 16 ετών, ενώ οι υπόλοιποι είναι δύο νεαροί άνδρες, 21 ετών, κι ένας 40χρονος. Ο τελευταίος κρατείται για κατοχή ναρκωτικών, ενώ η δικογραφία για τους άλλους περιλαμβάνει το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Συνολικά η ΕΛ.ΑΣ. προσχώρησε σε 26 προσαγωγές.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, ομάδα κουκουλοφόρων εφορμούσε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, πετώντας βόμβες μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Το σκηνικό αυτό κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. απαντούσε κατά διαστήματα με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, επιστρατεύοντας και την ΑΥΡΑ, το υδροφόρα όχημα εκτόξευσης νερού, για να απωθήσει τους ταραξίες και να σβήσει εστίες φωτιάς.

Σημειώνεται πως στον σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν 6.000 αστυνομικοί, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε γραπτή δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της διαδήλωσης τόνισε ότι «οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Αθήνα, ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και με απόλυτη ηρεμία», ενώ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην πορεία αλλά και τις αστυνομικές δυνάμεις για τον επαγγελματισμό που, όπως είπε, επέδειξαν για την τήρηση της τάξης. Κατά τη διάρκεια της πορείας οι επικεφαλής των διμοιριών ήταν εφοδιασμένοι με κάμερες που κατέγραφαν προληπτικά τις κινήσεις των διαδηλωτών, όπως άλλωστε τους δίνει τη δυνατότητα ο νόμος που έχει τεθεί σε ισχύ ήδη από το 2020. Πάντως, άγνωστοι επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο του Mega και προκάλεσαν φθορές στην κάμερα του εικονολήπτη του σταθμού.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή