ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις από την Εισαγγελία σε σοβαρές περιπτώσεις αντιεμβολιαστών

Σύλληψη αντιεμβολιαστή δικηγόρου. Αφέθηκε ελεύθερος λόγω δικηγορικής ιδιότητας. Σε εφαρμογή οι νέες διατάξεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Συλλήψεις από την Εισαγγελία σε σοβαρές περιπτώσεις αντιεμβολιαστών

Σε συλλήψεις θα προχωρά πλέον η Εισαγγελία για τους αντιεμβολιαστές που παροτρύνουν πολίτες να μην εμβολιάζονται ή να μην δέχονται ιατρικές υπηρεσίες για την πανδημία θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους και των άλλων, καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ήδη χθες συνελήφθη ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος από καιρό πρωτοστατεί σε καμπάνιες αντιεμβολιασμού για τα αδικήματα διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή. Η σύλληψή του διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που διενεργεί σχετικές έρευνες από καιρό για τη δράση αντιεμβολιαστών. 

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγελία με συνημμένα ηλεκτρονικά αρχεία, στα οποία δικηγόρος εμφανίζεται και φέρεται να δηλώνει ότι δεν υπάρχει κορωνοϊος, ότι οι διασωληνώσεις των ασθενών γίνονται χωρίς λόγο και ότι τα εμβόλια έχουν παρενέργειες.  

Μετά τη διαβίβαση των επίμαχων αρχείων είχε διαταχθεί κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα και έτσι ο δικηγόρος συνελήφθη. Ομως αφέθηκε ελεύθερος λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας, καθώς οι δικηγόροι δεν παραπέμπονται στο Αυτόφωρο και δικάζονται με χωριστή ειδική διαδικασία. Πάντως μετά την άσκηση ποινικής δίωξης αρμοδιότητα για τους δικηγόρους έχει το εφετείο.

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων του πανδημικού κύματος

⇒ Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες – Πότε ένας ασθενής πρέπει να πάει νοσοκομείο

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr