Αντιεμβολιαστές: Η σύλληψη του δικηγόρου και η έρευνα για τους «Αυτόχθονες Έλληνες ιθαγενείς»

Αντιεμβολιαστές: Η σύλληψη του δικηγόρου και η έρευνα για τους «Αυτόχθονες Έλληνες ιθαγενείς»

Εντείνεται όπως όλα δείχνουν η πίεση των δικαστικών και διωκτικών αρχών στους αναγνωρίσιμους κήρυκες του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται όπως όλα δείχνουν η πίεση των δικαστικών και διωκτικών αρχών στους αναγνωρίσιμους κήρυκες του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Στεφάνου ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, που έγινε γνωστός για τη ρητορική και τις απόψεις του κατά των εμβολίων, της διασωλήνωσης κ.ο.κ. Η σύλληψή του έγινε μετά την υποβολή από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον εισαγγελέα βίντεο με πρόσφατη εκπομπή του κ. Αντωνιάδη στο Διαδίκτυο, στην οποία διατύπωνε τις γνωστές απόψεις του για την πανδημία και τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα.

Ο Ν. Αντωνιάδης έγινε γνωστός για τη ρητορική και τις απόψεις του κατά των εμβολίων, της διασωλήνωσης κ.ά.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη σύλληψη του κ. Αντωνιάδη για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή. Αστυνομικοί μετέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο σπίτι του στα βόρεια προάστια και τον συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ωστόσο, λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας ουσιαστικά δεν προσήχθη και αναμένεται να παραπεμφθεί σε δίκη με την τακτική διαδικασία. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο δρόμος για τη δίωξη σε βάρος του αντιεμβολιαστή-δικηγόρου άνοιξε μετά την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και τη θεσμοθέτηση του άρθρου 191 για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Το συγκεκριμένο άρθρο επιτρέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη όποιου διακινεί ψευδείς ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες. Σε πρόσφατη (8 Νοεμβρίου) προφητική εκπομπή του, που βρίσκεται αναρτημένη στο Διαδίκτυο, ο κ. Αντωνιάδης κατήγγειλε την εφαρμογή του άρθρου «απ’ όλες τις Εισαγγελίες και πρωτίστως της Αθήνας». Μετά τη σύλληψή του ο δικηγόρος δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του κείμενο με το οποίο επιτίθεται στον εισαγγελέα που διέταξε τη σύλληψή του ισχυριζόμενος ότι «έστησε όλο αυτό το σκηνικό με αποκλειστικό σκοπό να ικανοποιήσει τα αρπακτικά των ΜΜΕ».

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία υπεβλήθη υλικό το οποίο αφορά τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την περίπτωση των «Αυτοχθόνων Ελλήνων Ιθαγενών». Ο διαχειριστής της ομάδας στο Διαδίκτυο ταυτοποιήθηκε, ενώ έγινε και έρευνα στο σπίτι. Αντίθετα, το σκέλος της προκαταρκτικής που αφορά σελίδες του εξωτερικού και λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα παραμένει σε εκκρεμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT