Kορωνοϊός: Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών

Kορωνοϊός: Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών

Σε επτά μήνες από την έκδοσή του παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εμβολιασθέντες πολίτες άνω των 60 ετών.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επτά μήνες από την αρχική έκδοσή του παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους εμβολιασθέντες πολίτες άνω των 60 ετών.

Όπως ανακοίνωσε στο χθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός, «το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου».

Ένα παράδειγμα

• Πολίτης 65 ετών ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του (έκανε δηλαδή και την δεύτερη δόση) στις 16 Ιουνίου 2021.
• Εξέδωσε άρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού στις 30 Ιουνίου, δηλαδή 14 μέρες αργότερα, βάσει σχετικής πρόβλεψης που θεωρεί απαραίτητη την παρέλευση του διαστήματος δύο εβδομάδων για την ανάπτυξη επαρκών αντισωμάτων.
• Η ισχύς του εν λόγω πιστοποιητικού παύει να ισχύει στις 30 Ιανουαρίου 2022
• Επομένως ο εν λόγω πολίτης θα πρέπει να προχωρήσει στην τρίτη δόση στο διάστημα μεταξύ 30ης Δεκεμβρίου 2021 και 30ης Ιανουαρίου 2022

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού της τρίτης δόσης της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, βρίσκεται σε λειτουργία από τις 30 Σεπτεμβρίου. 

Αναλυτικά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή