Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως τη νύχτα προς την Τρίτη

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταβολή του καιρού προβλέπει για τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, καθώς ειδικά στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς. Στην Κρήτη τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι τοπικά θα αυξηθούν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τοπικές βροχές από τις βραδινές ώρες. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα προς Τρίτη θα βρέξει τοπικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το απόγευμα θα βρέξει τοπικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή