Τραμ: Νέα δρομολόγια στην επέκταση προς Πειραιά

Τραμ: Νέα δρομολόγια στην επέκταση προς Πειραιά

Με δύο γραμμές θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η λειτουργία της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά, το οποίο είναι έτοιμο λειτουργικά εδώ και πάνω από ένα χρόνο

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δύο γραμμές θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες η λειτουργία της επέκτασης του τραμ προς τον Πειραιά, το οποίο είναι έτοιμο λειτουργικά εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Τα δύο δρομολόγια των ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) που θα εξυπηρετούν την επέκταση είναι το Ν6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» και το Ν7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά», με τον σταθμό ανταπόκρισης και των δύο να είναι η στάση «Πικροδάφνη», που βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, μεταξύ των στάσεων «Εδεμ» και «Μαρίνα Αλίμου».

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη μεγαλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Τα νέα δεδομένα δρομολόγησης των δύο παραπάνω γραμμών οδηγούν τους επιβάτες προς τον Πειραιά σε μετεπιβίβαση στη στάση «Πικροδάφνη». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι επιβάτες που θα ξεκινούν, για παράδειγμα, από το Σύνταγμα με προορισμό τη Γλυφάδα θα πρέπει να αλλάζουν όχημα τραμ στην «Πικροδάφνη». Αντίστοιχα, οι επιβάτες που θα ξεκινούν από τη στάση «ΣΕΦ» με προορισμό τη Νέα Σμύρνη θα πρέπει επίσης να αλλάζουν τραμ στην «Πικροδάφνη». Σήμερα και μέχρι να δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς τον Πειραιά, η κίνηση εξυπηρετείται από τα δρομολόγια Σύνταγμα – Βούλα, Σύνταγμα – ΣΕΦ, ΣΕΦ – Βούλα. Τα νέα δρομολόγια θα ξεκινήσουν μόλις ενεργοποιηθεί η επέκταση προς τον Πειραιά.

Πρόκειται για το Ν6 «Σύνταγμα – Πικροδάφνη» και το Ν7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά».

Στο μεταξύ, με ομαλούς ρυθμούς εξελίσσονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μέσου προς το λιμάνι εδώ και δύο εβδομάδες και μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί η ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας έναρξης των δρομολογίων της επέκτασης. Στους χάρτες των σταθμών των ΣΤΑΣΥ μπορεί κανείς να βρει τη νέα επέκταση του τραμ, η οποία είναι ήδη καταγεγραμμένη, όπως και οι νέες στάσεις. Η νέα μονή κυκλική γραμμή θα ξεκινά μετά τη στάση «Νέο Φάληρο» και περιλαμβάνει τις στάσεις: «Γήπεδο Καραϊσκάκη», «Μικράς Ασίας», «Λαμπράκη», «Ευαγγελίστρια», «Πλατεία Δεληγιάννη», «Δημαρχείο Πειραιά», «Ακτή Ποσειδώνος» (τέρμα γραμμής και αφετηρία επιστροφής), «Αγία Τριάδα», «Πλατεία Ιπποδαμείας», «34ου Συντάγματος», «Ανδρούτσου», «Ομηρίδου Σκυλίτση», «ΣΕΦ». Η στάση «Δημαρχείο Πειραιά» θα συνδέεται με την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης του μετρό στο κέντρο του Πειραιά, με τον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο». Η στάση «Ακτή Ποσειδώνος» βρίσκεται 200 μέτρα από τον σταθμό μετρό «Πειραιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή