Καινοτόμα και επίκαιρα προγράμματα σπουδών

Καινοτόμα και επίκαιρα προγράμματα σπουδών

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αριστεία και την αξιολόγηση και επεκτείνουμε τα πεδία μας, όπως η νέα συνεργασία με το MIT» αναφέρει στην «Κ» ο κ. Στέλιος Αργυρός, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Alba.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην αριστεία και την αξιολόγηση και επεκτείνουμε τα πεδία μας, όπως η νέα συνεργασία με το MIT» αναφέρει στην «Κ» ο κ. Στέλιος Αργυρός, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Alba. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός συμπληρώνει το 2022 τρεις δεκαετίες ζωής, ανοίγοντας νέα σελίδα, μένοντας σταθερός στις αρχές και τη φιλοσοφία πάνω στην οποία ιδρύθηκε. «Oλα αυτά τα χρόνια το Alba δεν έχει κάνει καμία έκπτωση σε θέματα αριστείας και αυτό το έχει αναγνωρίσει η αγορά. Τα καινοτόμα και επίκαιρα προγράμματα – του Alba έχουν αναγνωριστεί μέσω διεθνών βραβείων, ενώ τα ίδια προγράμματα εμφανίζονται κάθε χρόνο σε διεθνείς πίνακες κατάταξης κορυφαίων πανεπιστημίων», παρατηρεί ο κ. Αργυρός, παραθέτοντας ενδεικτικά στοιχεία: πάνω από 5.000 απόφοιτοι του Alba, που προέρχονται από 54 χώρες, εργάζονται σε εταιρείες σε 42 χώρες. Πάνω από 2.000 των αποφοίτων κατέχουν αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα υψηλές και διεθνείς θέσεις. Το 90% των νέων αποφοίτων κάθε χρόνο βρίσκει δουλειά εντός τριμήνου από την ολοκλήρωση των σπουδών.

Τo Alba ιδρύθηκε το 1992 με κοινή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και της Ελληνικής Eνωσης Διοίκησης (ΕΕΔΕ). Το πρώτο μεταπτυχιακό που προσφέρθηκε το 1993 ήταν το πρόγραμμα ΜΒΑ. Τον Φεβρουάριο του 1995 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) έγινε ο τρίτος συλλογικός φορέας ελληνικών επιχειρήσεων που υποστήριζε το Alba.

Το Alba ανακοίνωσε τη στρατηγική του συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, ενώ από το 2017 αποτελεί το Graduate Business School του. Συνεχίζει μέχρι και σήμερα να έχει στενούς δεσμούς με τον ΣΕΒ μέσα από κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις, συνεπείς με τις αποστολές και τις κοινές αξίες τους. Η συνεργασία «Μαζί στη γνώση» περιλαμβάνει μια δέσμη δράσεων με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε όλες τις βαθμίδες και από όλο το φάσμα των ελληνικών επιχειρήσεων. Η διασύνδεση με την ελληνική αγορά πιστοποιείται μέσω των 84 εταιρειών- μελών του Alba που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του σχολείου. Tα τελευταία χρόνια, το Alba Executive Development έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες άνω των 300 εταιρειών και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 20.000 στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, προσφέροντας σεμινάρια και μακροχρόνια προγράμματα ανάπτυξης στελεχών. Σήμερα το Alba προσφέρει 12 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Oλα τα προγράμματα είναι πιστοποιημένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή