Σακελλαροπούλου σε Βαρθολομαίο: «Προωθήσατε τα δικαιώματα και την ανεκτικότητα»

Σακελλαροπούλου σε Βαρθολομαίο: «Προωθήσατε τα δικαιώματα και την ανεκτικότητα»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Στο πρόσωπό σας βλέπουμε την ιστορία αιώνων, την ανεκτίμητη κληρονομιά των ηγετών της Εκκλησίας», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο γεύμα που παρέθεσε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Η κ. Σακελλαροπούλου εξήρε το κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο του κ.κ. Βαρθολομαίου ως ιερωμένου τα τελευταία 60 χρόνια, τριάντα από τα οποία στον Οικουμενικό Θρόνο. «Αγγίξατε τα πραγματικά οικουμενικά ζητήματα προωθώντας πάντα το μήνυμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του σεβασμού και της ανεκτικότητας ενάντια στον ακραίο εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό», τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε γεύμα στον Οικου- μενικό Πατριάρχη.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε ακόμα στην ουσιαστική συμβολή του Οικουμενικού Πατριάρχη, ήδη από τη δεκαετία του ’90, για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης στο ζήτημα της  προστασίας του περιβάλλοντος. «Πριν ακόμη οξυνθεί η κλιματική αλλαγή και μεταβληθεί σε κλιματική κρίση, η περιβαλλοντική σας μέριμνα και ευαισθησία χαρακτηρίστηκε από πνεύμα συμφιλίωσης του ανθρώπου και της φύσης», είπε χαρακτηριστικά. «Συλλάβατε το “κοινό μας σπίτι” ως μέρος της συνολικής κτίσης του Θεού, κάτι που επιτρέπει την άρρηκτη σύνδεση της ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας με το περιβαλλοντικό κίνημα».

Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Προεδρικό Μέγαρο, επισήμανε ότι «η Ελληνική Πολιτεία τρέφει ύψιστο σεβασμό στον θεσμό του Οικουμενικού Θρόνου και στηρίζει το κύρος και τη διεθνή του ακτινοβολία με κάθε τρόπο». Ο κ.κ. Βαρθολομαίος, αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τη συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες της, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι μια ξεχωριστή ευλογία Θεού ότι γιορτάζω αυτά τα τριάντα χρόνια της Πατριαρχίας μου και στην Ελλάδα, όπου πάντοτε, οσάκις έρχομαι, συναντώ την αγάπη, τον σεβασμό του ελληνικού λαού προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή