Καθημερινή, Athens Health Summit – Θ. Ζαούτης: «Καμπανάκι» για το σύνδρομο long Covid

Καθημερινή, Athens Health Summit – Θ. Ζαούτης: «Καμπανάκι» για το σύνδρομο long Covid

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξέλιξη του συνδρόμου long Covid και το πώς θα προσφέρουμε υγειονομική περίθαλψη σε αυτά τα άτομα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Perelman School of Medicine, Θεοκλής Ζαούτης, τονίζοντας πως «στα παιδιά φτάνει το 10% και στους ενήλικες μπορεί να φτάσει το 40 με 50%».

Μιλώντας στο Athens Health Summit που διοργανώνει η «Καθημερινή», ο κ. Ζαούτης σημείωσε πως θα έχουμε ένα πληθυσμό με αρκετά προβλήματα υγείας και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να μείνουν μαζί μας και να αξιοποιήσουμε κάποια μαθήματα. «Πρέπει να έχουμε αξιόπιστα και εύκολα προσβάσιμα δεδομένα. Το στοίχημα είναι να πάρουμε τα μαθήματα και να βελτιώσουμε στο μέλλον τα θέματα της υγείας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα δεδομένα της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως «δουλεύουμε ενεργά και έντονα πάνω στα δεδομένα, για να παρουσιάσουμε μια πιο ποιοτική απεικόνιση στην καταγραφή των δεδομένων της πανδημίας. Η πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων θα μπορούσε να είναι ένα πυλώνας. Πρέπει να εστιάσουμε σαν σύστημα δημόσιας υγείας στην πρόληψη και την περίθαλψη των ατόμων με χρόνια νοσήματα».

Ο ίδιος τόνισε πως είναι ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα της τρίτης δόσης του εμβολίου και η αποτελεσματικότητα φτάνει το 90% σε σοβαρή νόσο και μετάδοση του ιού.

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Καθημερινή, Athens Health Summit 2021 – Όλες οι εξελίξεις από τη δεύτερη ημέρα εργασιών

⇒ Καθημερινή – Athens Health Summit: Όλες οι εξελίξεις από την πρώτη ημέρα εργασιών

⇒ Καθημερινή – Athens Health Summit: «Αν δεν είσαι ερημίτης, είτε θα εμβολιαστείς είτε θα νοσήσεις»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή