Καθημερινή, Athens Health Summit – Μ. Θεμιστοκλέους: Το καλύτερο παράδειγμα του επιτελικού κράτους η επιχείρηση «Ελευθερία»

Καθημερινή, Athens Health Summit – Μ. Θεμιστοκλέους: Το καλύτερο παράδειγμα του επιτελικού κράτους η επιχείρηση «Ελευθερία»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως το σημαντικότερο βήμα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, χαρακτήρισε την επιχείρηση «Ελευθερία», ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας πως πρόκειται για «το καλύτερο παράδειγμα του επιτελικού κράτους».

Μιλώντας στο Athens Health Summit που διοργανώνει η «Καθημερινή», ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πείστηκε ο κόσμος ότι μπορούμε, αυτό είναι κατάκτηση. Υπήρχε αμφισβήτηση αλλά αποδείξαμε ότι μπορούμε». Παράλληλα, στάθηκε στην ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών, τονίζοντας πως πήγαν την ίδια ώρα και στιγμή σε όλη την Ελλάδα, από το Μαρούσι μέχρι τη Θύμαινα και τον Καστό. «Στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα εμβολιάστηκαν άνεργοι, ηλικιωμένοι, αλλά και πρωθυπουργοί, νυν και πρώην».

Ερωτηθείς για τις αιτίες της χαμηλότερης εμβολιαστικής κάλυψης σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως είναι πολλές, κοινωνικές, πολιτικές και πολιτιστικές, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά. «Υπάρχει ακόμα περιθώριο να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. Πρέπει να εστιάσουμε στον μεγαλύτερης ηλικίας πληθυσμό. Είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την υγεία του να εμβολιαστεί. Δεν μπορεί να αλλάξει ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας σε 24 ώρες, σε 8 μήνες, σε 1 χρόνο», επεσήμανε.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση ο γ.γ. του υπ. Υγείας ανέφερε πως το ECDC προτείνει τους έξι μήνες. «Αν αλλάξουν τα δεδομένα, θα αλλάξουμε κι εμείς».

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Καθημερινή, Athens Health Summit 2021 – Όλες οι εξελίξεις από τη δεύτερη ημέρα εργασιών

⇒ Καθημερινή – Athens Health Summit: Όλες οι εξελίξεις από την πρώτη ημέρα εργασιών

⇒ Καθημερινή – Athens Health Summit: «Αν δεν είσαι ερημίτης, είτε θα εμβολιαστείς είτε θα νοσήσεις»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή