Time: Η «απόγνωση της Εύβοιας» στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021

Time: Η «απόγνωση της Εύβοιας» στις κορυφαίες φωτογραφίες του 2021

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη από το χωριό Γούβες της Βόρειας Εύβοιας συγκλονίζει

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των 100 κορυφαίων φωτογραφιών για το 2021 βρίσκεται η συγκλονιστική φωτογραφία από τις φωτιές που κατέκαψαν την Εύβοια τον Αύγουστο και δείχνει την απόγνωση της 81χρονης κυρίας Παναγιώτας, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη (SOOC) από το χωριό Γούβες της Βόρειας Εύβοιας συγκλονίζει. Αποτυπώνει την απόγνωση της κυρίας Παναγιώτας, την ώρα που ο πύρινος εφιάλτης πλησιάζει στο χωριό και στο σπίτι της.

Όπως ανέφερε ο φωτογράφος στο kathimerini.gr, η συγκεκριμένη λήψη έγινε στις 4:20 το απόγευμα, με το φως από τον καπνό να παραπέμπει σε βράδυ.

«Η πυρκαγιά είχε φτάσει πολύ κοντά στο σπίτι της και η ίδια αναζητούσε τον άνδρα της. Ήταν από τους πολλούς κατοίκους του χωριού που είχαν επιλέξει να μείνουν πίσω, προκειμένου να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Φώναζε για τους κόπους μιας ζωής και για την απουσία εναέριων μέσων», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Τσακαλίδης και χαρακτήρισε πρωτόγνωρες τις εικόνες που αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό και τρομακτικό το πύρινο μέτωπο.

Ευτυχώς, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, η φωτιά σταμάτησε λίγο πριν φτάσει στα σπίτια και δεν έπαθαν ζημιές, ενώ η κυρία Παναγιώτα που ζαλίστηκε από την έντονη φόρτιση, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας.

View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή