Απογραφή 2021: Πώς θα καταχωρίσετε τα στοιχεία σας

Απογραφή 2021: Πώς θα καταχωρίσετε τα στοιχεία σας

Για την αυτοαπογραφή χρησιμοποιείτε τον μοναδικό κωδικό απογραφής, ο οποίος αναγράφεται στον φάκελο που έχει αφήσει ή θα αφήσει τις επόμενες ημέρες ο απογραφέας της περιοχής σας στο γραμματοκιβώτιό σας.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την αυτοαπογραφή χρησιμοποιείτε τον μοναδικό κωδικό απογραφής, ο οποίος αναγράφεται στον φάκελο που έχει αφήσει ή θα αφήσει τις επόμενες ημέρες ο απογραφέας της περιοχής σας στο γραμματοκιβώτιό σας. Ο δωδεκαψήφιος αυτός αριθμός είναι μοναδικός και αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Εσείς και τα μέλη του νοικοκυριού σας, όσοι δηλαδή συγκατοικείτε κάτω από την ίδια στέγη, θα απογραφείτε στον αριθμό που αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία σας. (Αν έχετε και δεύτερη, π.χ., εξοχική κατοικία, θα την απογράψετε χρησιμοποιώντας τον μοναδικό δωδεκαψήφιο αριθμό που έχει αποσταλεί σε αυτήν.)

H απογραφή είναι υποχρεωτική

Μέσω της εφαρμογής, που ζητάει ταυτοποίηση μέσω του Taxis (θα ήταν πολύ εύκολο να αντληθούν στοιχεία από την εφορία, ωστόσο στην απογραφή καταγράφονται η κατοικία και ο πληθυσμός ανά περιοχή και όχι τα περιουσιακά στοιχεία), μπορείτε να απογράψετε:

• Την κατοικία της μόνιμης διαμονής σας, δηλαδή την κατοικία στην οποία διαμένετε συνήθως.

• Τα μέλη του νοικοκυριού σας, άτομα που διαμένουν μόνιμα (δηλαδή τουλάχιστον 12 μήνες ή 6 μήνες και δηλώνουν πρόθεση να μείνουν ακόμα 6) στην κατοικία μαζί σας, είτε έχουν μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας είτε όχι.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική, ωστόσο έχει διευκρι- νιστεί ότι δεν αναμένεται να επιβληθούν πρόστιμα – Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά.

• Ατομα που φιλοξενούνται προσωρινά στην κατοικία σας.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή μπορεί να κάνει τυπική διασταύρωση στοιχείων και σας ενημερώνει αν έχετε παραλείψει κάτι ή έχετε γράψει μια πληροφορία που δεν συμφωνεί με όσα έχετε αναφέρει προηγουμένως.

Επικοινωνία

Εφόσον αντιμετωπίσετε πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με τον απογραφέα σας μέσω του τηλεφώνου που αναγράφεται στον φάκελο. Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να σας απογράψει τηλεφωνικά. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν αυτοαπογραφείτε, ο αρμόδιος απογραφέας θα έρθει σε επαφή μαζί σας έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί διά ζώσης η διαδικασία.   

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική, ωστόσο έχει διευκρινιστεί ότι δεν αναμένεται να επιβληθούν πρόστιμα. Τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά και δεν μπορούν να κοινοποιηθούν σε άλλο οργανισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή