ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλιμος: Διευθυντής σχολείου δεν άνοιγε τη θέρμανση γιατί… «ήταν προσβλητικό» για τη θέση του

Καταγγελία του Δημάρχου Αλίμου, που ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας

Άλιμος: Διευθυντής σχολείου δεν άνοιγε τη θέρμανση γιατί… «ήταν προσβλητικό» για τη θέση του

Σε καταγγελία εναντίον διευθυντή σχολικής μονάδας στο Άλιμο, προέβη ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ότι «κρατούσε κλειστή τη θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται».

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κονδύλης αναφέρει ότι «εδώ και μία εβδομάδα, διευθυντής σχολικής μονάδας στον Άλιμο κρατούσε κλειστή την θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται. Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με τη θέρμανση του σχολείου. Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους», σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση που συνοδευόταν και από βίντεο.

«Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Κονδύλης, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

Επισημαίνει ότι «ο δήμος παρενέβη, άναψε τη θέρμανση και το σχολείο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές» και προσθέτει: «Θα έχουμε, επίσης, τον νου μας, για να μην ξαναπαγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού ο επικεφαλής του Σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με τέτοια “υποτιμητικά” για το κύρος του ζητήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα