«Ρουβίκωνας» εναντίον Σκέρτσου και Γκάγκα

«Ρουβίκωνας» εναντίον Σκέρτσου και Γκάγκα

Συνθήματα με μπογιές έξω από τα σπίτια δύο υπουργών της κυβέρνησης έγραψαν με διαφορά λίγων ωρών μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνθήματα με μπογιές έξω από τα σπίτια δύο υπουργών της κυβέρνησης έγραψαν με διαφορά λίγων ωρών μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Η αρχή έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου. Τα μέλη της ομάδας μπήκαν στην πολυκατοικία όπου βρίσκεται το σπίτι του κ. Σκέρτσου και με μαύρο σπρέι έγραψαν σε κοινόχρηστο τοίχο το σύνθημα «η υγεία δεν είναι πολυτέλεια».

Τη δράση τους δημοσιοποίησαν τα ίδια τα μέλη της ομάδας με ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο. «Πολιτικοί όπως ο Σκέρτσος νομίζουν ότι έχουν την πολυτέλεια να μας εξαθλιώνουν και να μας εξαπατούν ταυτόχρονα», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο.  Ο κ. Ακης Σκέρτσος αναφέρθηκε στο περιστατικό με ανάρτησή του στο Facebook: «Τα μέλη του Ρουβίκωνα που βανδάλισαν χθες το διαμέρισμά μου και ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγό μου “επί το έργον”, γνώριζαν πολύ καλά εκτός από τη διεύθυνση του σπιτιού μου και ότι δεν έχω φρουρά. Παραβίασαν δηλαδή ανοιχτές πόρτες. Αυτό τους κάνει εκτός από εχθρούς της δημοκρατίας και θρασύδειλους», έγραψε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας.

Μερικές ώρες αργότερα, μέλη του «Ρουβίκωνα» πήγαν έξω από το σπίτι της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα και με μαύρο σπρέι έγραψαν το εξής σύνθημα στον εξωτερικό μαντρότοιχο του σπιτιού: «Μείωση χειρουργείων – κρατικές δολοφονίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή