Συλλήψεις για ψεύτικα rapid τεστ

Συλλήψεις για ψεύτικα rapid τεστ

Ιδιοκτήτης φαρμακείου στο Σουφλί συνελήφθη την Τετάρτη κατηγορούμενος ότι καταχώριζε στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΗΔΙΚΑ) αποτελέσματα rapid tests που όμως δεν είχε πραγματοποιήσει σε πελάτες του

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιοκτήτης φαρμακείου στο Σουφλί συνελήφθη την Τετάρτη κατηγορούμενος ότι καταχώριζε στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΗΔΙΚΑ) αποτελέσματα rapid tests που όμως δεν είχε πραγματοποιήσει σε πελάτες του. Συνελήφθησαν ακόμα 9 άτομα που έκαναν χρήση των ψευδών δηλώσεων: πρόκειται για έναν αστυνομικό στο Σουφλί που τυγχάνει διοικητής αστυνομικού τμήματος της περιοχής, δύο στρατιωτικούς και ακόμα 6 ιδιώτες.

Για την ίδια υπόθεση διώκονται ακόµα 11 άτοµα: 3 στρατιωτικοί, 7 ιδιώτες και ακόµα ένας αστυνοµικός που υπηρετεί στο Τυχερό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, που τους άσκησε δίωξη για ψευδή βεβαίωση και παραβίαση των µέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ο ιδιοκτήτης του φαρµακείου ανήκει στο πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Αµυνας και εργάζεται σε στρατιωτική µονάδα του Εβρου. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνοµικοί διαπίστωσαν ότι καταχώριζε τα αποτελέσµατα των rapid tests σε ώρες που το φαρµακείο βρισκόταν εκτός λειτουργίας, ενώ και οι συλληφθέντες οµολόγησαν κατά την προσαγωγή τους ότι έκαναν χρήση των πλαστών δηλώσεων. Πάντως, δεν επιβεβαιώθηκαν οικονοµικές συναλλαγές ανάµεσα στον διαχειριστή του φαρµακείου και στους συγκατηγορουµένους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή