Θύμα της πανδημίας και το χαλούμι

Θύμα της πανδημίας και το χαλούμι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κρίση που έχει χτυπήσει τα κυπριακά τυροκομεία και συγκεκριμένα την παραγωγή χαλουμιού αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Σύμφωναμε το δημοσίευμα, «η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει στο νησί της Κύπρου απόθεμα χαλουμιού, του πολύτιμου λευκού τυριού, αξίας έξι εκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας προκαλέσει μείωση της ζήτησης στο εξωτερικό και το εσωτερικό. Η ζήτηση για χαλούμι κατέρρευσε πέρυσι εξαιτίας των lockdown ανά την Ευρώπη που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (…)».

Παράλληλα, η SZ τονίζει πως «η Ευρωπαϊκή Ενωση κατοχύρωσε το χαλούμι ως ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) μετά από διεκδίκηση επτά χρόνων. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για το χαλούμι, απορροφώντας το 50% των συνολικών εξαγωγών, ακολουθούμενο από τη Σουηδία. Το ασυναγώνιστο αλμυρό τυρί, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί φρέσκο ​​ή ψητό, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων 260 εκατομμυρίων ευρώ το 2020 με εξαγωγές 40.000 τόνων».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Πηγή: DW

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή