Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας, Αιγύπτου, ΗΑΕ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας, Αιγύπτου, ΗΑΕ

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις εναέριας υπεροχής, με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεκπαιδεύσεις μεταξύ αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διεξήχθησαν εντός του FIR Αθηνών πριν, παράλληλα και μετά την πολυεθνική διακλαδική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ που ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας, Αιγύπτου, ΗΑΕ-1
ΙΝΤΙΜΕ

Συγκεκριμένα:

  • Ελληνικά F-16 και αιγυπτιακά F-16, MIRAGE 2000 και RAFALE συμμετείχαν στην άσκηση «MINA AEGEUS» που διεξήχθη στο FIR Αθηνών νότια της Κρήτης στις 13-26 Νοεμβρίου.
  • F-16 της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμμετείχαν στην άσκηση «AUTUMN FLIGHT BIRD» που διεξήχθη στο σύνολο του FIR Αθηνών στις 15-25 Νοεμβρίου.
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας, Αιγύπτου, ΗΑΕ-2
ΙΝΤΙΜΕ

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές επιχειρήσεις εναέριας υπεροχής [Defensive Counter Air (DCA) VS Offensive Counter Air (OCA)], με σκοπό την προαγωγή του επιπέδου μαχητικής ικανότητας, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας, Αιγύπτου, ΗΑΕ-3
ΙΝΤΙΜΕ

Τα αεροσκάφη των τριών χωρών είχαν μετασταθμεύσει στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη με σκοπό τη συμμετοχή τους στην πολυεθνική διακλαδική άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή