«Ρουβίκωνας»: Στην Ασφάλεια ο Καλαϊτζίδης για τις επιθέσεις σε σπίτια υπουργών

«Ρουβίκωνας»: Στην Ασφάλεια ο Καλαϊτζίδης για τις επιθέσεις σε σπίτια υπουργών

Στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κλήθηκε να καταθέσει τη Δευτέρα ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του «Ρουβίκωνα».

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κλήθηκε να καταθέσει τη Δευτέρα ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του «Ρουβίκωνα». Ο Καλαϊτζίδης εκλήθη να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τις πρόσφατες «επισκέψεις» μελών της ομάδας σε σπίτια υπουργών.

Την περασμένη εβδομάδα, μέλη της αναρχικής ομάδας έγραψαν συνθήματα έξω από τα σπίτια του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου, καθώς και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα. Εξέλιξη που προκάλεσε αναστάτωση τόσο στα ίδια τα στελέχη της κυβέρνησης, όσο και τους οικείους τους. Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, με τα μέλη του «Ρουβίκωνα» να γράφουν σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο κ. Σκέρτσος, το σύνθημα «Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια». Ο υπουργός με ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε τα μέλη της αναρχικής ομάδας «εχθρούς της δημοκρατίας και θρασύδειλους» και κατήγγειλε ότι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τη σύζυγό του. Μερικές ώρες αργότερα, αναρχικοί πήγαν έξω από το σπίτι της κ. Γκάγκα και με μαύρο σπρέι έγραψαν στον εξωτερικό μαντρότοιχο το σύνθημα  «Μείωση χειρουργείων – κρατικές δολοφονίες».

Το μέλος του «Ρουβίκωνα» εκλήθη στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ το μεση- μέρι της Δευτέρας για να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα.

Για τα παραπάνω περιστατικά διετάχθη προκαταρκτική εξέταση, που ανετέθη στην Κρατική Ασφάλεια. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Γιώργος Καλαϊτζίδης κλήθηκε στα γραφεία της Yποδιεύθυνσης στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, προκειμένου να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα. Οπως αργότερα έγραψε στο προφίλ του στο Facebook, «μου ανακοινώθηκε πως επίκειται η δίωξή μου με κακούργημα εάν συνεχιστούν αυτές οι παρεμβάσεις». Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στις «παρεμβάσεις» και απέδωσε την κλήση του στη στοχοποίησή του από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Πηγές από την αστυνομία επιβεβαίωσαν την κλήση του Καλαϊτζίδη στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι οι αναφορές περί ενδεχόμενης κακουργηματικής δίωξής του έγιναν στο πλαίσιο κατ’ ιδίαν φιλικής κουβέντας και αφορούσαν στη δηλωμένη, σε προηγούμενο χρόνο, πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυστηροποίηση των νόμων με στόχο τον περιορισμό της δράσης της αναρχικής ομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή