Μαφιόζικη εκτέλεση στην Νίκαια: Πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα αστυνομικών είχε το θύμα

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Νίκαια: Πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα αστυνομικών είχε το θύμα

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα διάσταση αποκτά η υπόθεση του κυκλώματος των πλαστών ταυτοτήτων, καθώς ο 37χρονος αλβανικής καταγωγής άνδρας, που είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση σε βενζινάδικο επί της Θηβών, στην Νίκαια, στις 16 Νοεμβρίου, είχε εκδώσει πλαστά έγγραφα (ταυτότητα) από τους επίορκους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ενώ ο εν λόγω Αλβανός ήταν κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πήρε χαρτιά από το κύκλωμα, που τον εμφάνιζαν ως «Στέργιος» (αντί για Μάριους) με καταγωγή από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Έχοντας στην διάθεση του αυτά τα στοιχεία, αγόρασε το βενζινάδικο.

Η εκτέλεση του είχε γίνει με πυροβολισμό στο κεφάλι. Από την επίθεση στη Νίκαια είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας άνδρας, ξάδελφος του θύματος.

Πίσω από τη δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες, κρύβεται η αλβανική μαφία και η εκτέλεση αφορούσε σε διακίνηση κοκαΐνης σε Αθήνα και Μύκονο.

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Νίκαια: Πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα αστυνομικών είχε το θύμα-1

Τι δηλώνει ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων

Μαφιόζικη εκτέλεση στην Νίκαια: Πλαστή ταυτότητα από το κύκλωμα αστυνομικών είχε το θύμα-2Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου ενός από τους κατηγορούμενους, Μιχάλη Νταλαμπίρα, στην Καθημερινή, μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 200 περιπτώσεις.

Ο ίδιος δήλωσε νωρίτερα πως η δικογραφία φτάνει τις 8.000 σελίδες και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε έξω από το γραφείο της Ειδικής ανακρίτριας Διαφθοράς. Θα πάρουμε προθεσμία να απολογηθούμε μάλλον την Παρασκευή. Η έρευνα ξεκινάει την Άνοιξη του 2021».

Αφορμή για να ανοίξει η υπόθεση αποτέλεσε ανώνυμη γραπτή καταγγελία στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.


«Ξέπλυμα» ποινικών με βαρύ παρελθόν

«Ξέπλυμα» κακοποιών έκανε κατά κύριο λόγο το κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, με εμπλεκόμενους δεκάδες αστυνομικούς, που αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι επίορκοι αστυνομικοί χορηγούσαν νόμιμα δελτία ταυτότητας, διαβατήρια και άλλα έγγραφα σε ποινικούς, προκειμένου να «σβήσουν» με αυτό τον τρόπο το εγκληματικό τους παρελθόν και να μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Για το λόγο αυτό ήταν και τόσο υψηλή η τιμή του κάθε εγγράφου. Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα, οι ενδιαφερόμενοι πλήρωναν 30.000 ευρώ για κάθε έγγραφο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, «πελάτες» του κυκλώματος ήταν στην πλειοψηφία τους Αλβανοί με «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το νόμο, στους οποίους τα μέλη του κυκλώματος χορηγούσαν δικαιολογητικά με τα οποία φαίνονταν κυρίως ως ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη παραμονή στη χώρα, με όλα τα δικαιώματα, όπως ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και άλλα και ταυτόχρονα την άνετη έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν, όπου και ορισμένοι κάτοχοι των εγγράφων αυτών έχουν συλληφθεί.

Επισήμως έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή 34 αστυνομικών στο κύκλωμα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται και στη δικογραφία.

Σύμφωνα ωστόσο με τις ίδιες πηγές, εκτιμάται ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται ακόμα περισσότεροι αστυνομικοί και ότι απ’ την έρευνα που συνεχίζεται, θα προκύψουν και άλλα στοιχεία, ακόμα και για βρώμικο χρήμα που αποκτήθηκε με αυτό τον τρόπο.

Γι’ αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε σαφές στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων το αίτημά του να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να οδηγηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Δικαιοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή