Εμβολιασμός: «Πράσινο φως» και για τις ηλικίες 5-11 ετών

Εμβολιασμός: «Πράσινο φως» και για τις ηλικίες 5-11 ετών

H σχετική πλατφόρμα των ραντεβού θα τεθεί σε λειτουργία όταν θα γίνει η παραλαβή των εμβολίων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιτροπή εμβολιασμού έχει ήδη εισηγηθεί να «ανοίξουν» τα εμβόλια για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών και διανομή δωρεάν self test σε όλους τους ενηλίκους, ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι η σχετική πλατφόρμα των ραντεβού θα τεθεί σε λειτουργία όταν θα γίνει η παραλαβή των εμβολίων, των οποίων η δοσολογία είναι μικρότερη. Τα εμβόλια αναμένεται να είναι διαθέσιμα στη χώρα εντός του Δεκεμβρίου.

Είπε επίσης ότι συζητείται από την επιτροπή το τετράμηνο και όχι το εξάμηνο -που ισχύει σήμερα- για τη χορήγηση της τρίτης δόσης έπειτα από ερώτημα που τέθηκε από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, από τη βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «έχω ζητήσει από την επιτροπή εμβολιασμών να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης», τονίζοντας ότι, εφόσον υπάρξει τέτοια εισήγηση των ειδικών, ενδεχομένως θα μπορούσε να ανοίξει η αναμνηστική δόση ακόμη και στους τέσσερις μήνες.

Ως προς τον εμβολιασμό παιδιών, την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Σε αυτόν τον πληθυσμό, συνιστάται η δόση του εμβολίου να είναι μικρότερη από αυτή που χορηγείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, σύμφωνα με τον ΕΜΑ. Όπως και στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, ανάμεσα στις οποίες θα μεσολαβεί διάστημα τριών εβδομάδων.

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Η «Όμικρον» έφτασε στην Ελλάδα – Στα Χανιά το πρώτο κρούσμα

⇒ Τι ισχύει για υποχρεωτικό εμβολιασμό – 6 με 11 Δεκεμβρίου το πρώτο δωρεάν self test

Εμβολιασμός: Υποχρεωτικότητα και επιβολή προστίμου αυξάνουν τα ραντεβού

⇒ Ράδιο «Κ»: «Και οι μισοί αν κάνουν το εμβόλιο, θα είναι επιτυχία»

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή