Πάπας Φραγκίσκος: Προσγειώθηκε στην Κύπρο – Το τηλεγράφημα που έστειλε στην Κ. Σακελλαροπούλου

Πάπας Φραγκίσκος: Προσγειώθηκε στην Κύπρο – Το τηλεγράφημα που έστειλε στην Κ. Σακελλαροπούλου

«Θα είναι ένα όμορφο ταξίδι, αλλά θα αγγίξουμε και κάποιες πληγές» ανέφερε ο Πάπας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της πτήσης

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ «Κ». Περίπου 3 μ.μ., ο Πάπας Φραγκίσκος, μαζί με την ομάδα του και τους 78 δημοσιογράφους — συμπεριλαμβανομένης της «Κ» — που τον ακολουθούν στο ταξίδι του, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο. Ο Ποντίφικας πέταξε για πρώτη φορά με αεροσκάφος της ITA Airways, το οποίο έγραφε πάνω «Born in 2021», αναφορά στο ότι η εταιρία «γεννήθηκε» το 2021, αντικαθιστώντας την Alitalia.

Πριν να έρθει στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης το πρωί της Πέμπτης, ο Πάπας συναντήθηκε με 12 πρόσφυγες — από τη Συρία, το Κονγκό, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν — οι οποίοι ζουν στην Ιταλία, όπου κάποιοι εξ αυτών ήρθαν μαζί με τον Πάπα από την Λέσβο το 2016. Η ευαισθησία του Ποντίφικα, τον οποίο πολλοί αποκαλούν και «Πάπα των φτωχών», για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι γνωστή και αναμένεται να βρεθεί στο κέντρο της επίσκεψης του σε Κύπρο και Ελλάδα. Μάλιστα, φάνηκε να αναφέρεται έμμεσα στο προσφυγικό κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του προς τους δημοσιογράφους στην πτήση, περίπου μία ώρα μετά την απογείωση. Αφού ευχαρίστησε τους παρόντες, είπε: «Θα είναι ένα όμορφο ταξίδι, αλλά θα αγγίξουμε και κάποιες πληγές».

Όταν πετούσε πάνω από την Ελλάδα στον δρόμο προς την Κύπρο, ο Πάπας έστειλε ένα τηλεγράφημα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου. «Καθώς πετάω πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο στην Αποστολική μου επίσκεψη στην Κύπρο, προσφέρω τις γεμάτες προσευχή ευχές μου στην Εξοχότητά σας και στους πολίτες σας. Αναμένοντας με μεγάλη ευχαρίστηση την προσεχή επίσκεψή μου στην Ελλάδα, επικαλούμαι τις ευλογίες του Θεού προς όλους». 

Στην Κύπρο, πέραν από το ναυτικό και το πεζικό, τον υποδέχθηκε και μια χορωδία από παιδάκια που τραγουδούσε «Oh Francis, welcome to Cyprus» και «We love you».

Πάπας Φραγκίσκος: Προσγειώθηκε στην Κύπρο – Το τηλεγράφημα που έστειλε στην Κ. Σακελλαροπούλου-1

Πάπας Φραγκίσκος: Προσγειώθηκε στην Κύπρο – Το τηλεγράφημα που έστειλε στην Κ. Σακελλαροπούλου-2

Πάπας Φραγκίσκος: Προσγειώθηκε στην Κύπρο – Το τηλεγράφημα που έστειλε στην Κ. Σακελλαροπούλου-3
Πάπας Φραγκίσκος: Προσγειώθηκε στην Κύπρο – Το τηλεγράφημα που έστειλε στην Κ. Σακελλαροπούλου-4

Λίγες ώρες πριν την εκκίνηση της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου σε Κύπρο και Ελλάδα, η «Κ» βρέθηκε στο Βατικανό. Υπενθυμίζεται πως ο Πάπας το Σάββατο θα μεταβεί στην Ελλάδα όπου θα παραμείνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

«Είναι μια ιστορική επίσκεψη», ανέφερε ελληνική διπλωματική πηγή στην «Κ», τονίζοντας ότι η Αγία Έδρα — «μια δύναμη διεθνής», όπως ανέφερε — έχει πολλά κοινά σημεία με την Ελλάδα. «Πιστεύουμε και εργαζόμαστε για μια ειρηνική διεθνή τάξη», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως έχουν επίσης πολύ παρόμοιες θέσεις σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και στο μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων, εκτός άλλων.

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Ο Πάπας επιστρέφει στην Ελλάδα

⇒ Η «Κ» στο Βατικανό: Λίγο πριν από την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή