Διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό» ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Διασωληνωμένος στον «Ευαγγελισμό» ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Αιτωλίας Κοσμάς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί από κορωνοϊό. Στις 3 τα ξημερώματα διακομίσθηκε από το νοσοκομείο Αγρινίου στον «Ευαγγελισμό», όπου και διασωληνώθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μητροπολίτης διαγνώστηκε θετικός στην covid-19 στις 18 Νοεμβρίου. Αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, τα οποία συνέχεια επιδεινώθηκαν. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ -όπως έγινε γνωστό- είναι αρνητής του κορωνοϊού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό. Οι γιατροί έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα. Ο Μητροπολίτης διασωληνώθηκε για να μεταφερθεί στον «Ευαγγελισμό», όπου έφτασε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η 75χρονη αδελφή του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου το μεσημέρι της ίδιας μέρας. 

Την εξέλιξη της διακομιδής του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Αθήνα, γνωστοποιεί με ανακοίνωση της και η Μητρόπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, η ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου που παρακολουθεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, σε συνεννόηση με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» των Αθηνών αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου, την διασωλήνωση του και την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.

Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, βρίσκεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις πρώτες πρωινές ώρες και υπό την επίβλεψη των εκεί ιατρών. Παρακαλούνται οι χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κληρικοί και λαϊκοί, να συνεχίσουν να εύχονται στον Θεό υπέρ της ταχείας αναρρώσεως του Επισκόπου και Πνευματικού μας Πατέρα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή