Συνελήφθη στην Τουρκία Έλληνας αστυνομικός – Τι αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Συνελήφθη στην Τουρκία Έλληνας αστυνομικός – Τι αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού με την κατηγορία της κατασκοπείας προχώρησαν οι τουρκικές αρχές. 

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη Έλληνα αστυνομικού προχώρησαν τουρκικές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπαρχιφύλακας είχε μεταβεί χθες από τους Κήπους Έβρου για εκδρομή με την κοπέλα του στην Αδριανούπολη. 

Σήμερα, όταν τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του, έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία. Μαζί του συνελήφθη και η γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες. Ο υπαρχιφύλακας είχε ανοικτό GPS και φέρεται να κινείτο σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου κοντά στο ποτάμι και σήμερα πέρασε αυτόφωρο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το οικογενειακό του περιβάλλον, ο υπαρχιφύλακας κρατείται για τελωνειακές παραβάσεις. 

Σημειώνεται εν προκειμένω ότι πηγές από την αστυνομία θυμίζουν με νόημα μία περίπτωση που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο, όταν στην περιοχή των Φερών είχαν συλληφθεί τέσσερις Ελληνες για λαθρεμπόριο καπνού, κινητών και άλλων προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, η οποία εκκρεμεί.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός φέρεται να «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχουν κατασχεθεί και ερευνώνται τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, ενώ συνεχίζεται η έρευνα απο την τοπική εισαγγελία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:  

«Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του. 

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους. 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής. 

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή