Κορωνοϊός – Παυλάκης: Περίπου 100 θάνατοι καθημερινά έως το τέλος του έτους

Κορωνοϊός – Παυλάκης: Περίπου 100 θάνατοι καθημερινά έως το τέλος του έτους

Μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου αναμένεται να διατηρηθεί ο αυξημένος αριθμός ημερήσιων απωλειών από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον ιατρό και ερευνητή στις ΗΠΑ Γιώργο Παυλάκη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τα Χριστούγεννα ή το τέλος του χρόνου αναμένεται να διατηρηθεί ο αυξημένος αριθμός ημερήσιων απωλειών από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τον ιατρό και ερευνητή στις ΗΠΑ Γιώργο Παυλάκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ενδέχεται να καταγράφονται καθημερινά 100 θάνατοι μέχρι τις γιορτές.

Ο ίδιος παρατήρησε, αναφερόμενους στους υψηλούς αριθμούς απωλειών, ότι «δεν σοκαριζόμαστε πια από τον αριθμό των νεκρών και αυτό είναι το πρόβλημα. Έχει γίνει περίπου αποδεκτό ότι δεν τρέχει τίποτα».

Ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Παυλάκης έκανε λόγο για πολύ μεταδοτικό στέλεχος, αντίστοιχου επιπέδου με του ιού της ιλαράς. Είπε επιπλέον πως, ό,τι ανέφεραν οι επιστήμονες για την μετάλλαξη Δέλτα, ισχύει 2 ή 3 φορές παραπάνω για την Όμικρον και επέμεινε πως, όπου υπάρχει συγκέντρωση ανθρώπων, θα σημειώνεται διασπορά του ιού, ακόμα και σε εμβολιασμένους.

Ο κ. Παυλάκης ανέφερε ότι στη Νότια Αφρική τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται. Όπως είπε, επί του παρόντος δεν καταγράφονται βαριά περιστατικά, ωστόσο παρατήρησε ότι τα κρούσματα αφορούν μικρές ηλικίες.

Σε ό,τι αφορά την αναμνηστική δόση, ανέφερε ότι άτομα όπως οι ανοσοκατασταλμένοι θα χρειαστούν ακόμα και 4η δόση εμβολίου.

Ειδήσεις σήμερα

Σπριντ για την τρίτη δόση, στο ρελαντί για την πρώτη

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή