Δικαστικό «θρίλερ» με Ισραηλινό επιχειρηματία

Δικαστικό «θρίλερ» με Ισραηλινό επιχειρηματία

Στο επίκεντρο δικαστικού θρίλερ επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Μπένι Στάινμετζ. Συνελήφθη την 23η Νοεμβρίου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα της Interpol Ρουμανίας με την κατηγορία της απάτης.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο δικαστικού θρίλερ επί ελληνικού εδάφους βρίσκεται ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Μπένι Στάινμετζ. Συνελήφθη την 23η Νοεμβρίου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα της Interpol Ρουμανίας με την κατηγορία της απάτης. Παρέμεινε για δύο εικοσιτετράωρα στα κρατητήρια του αεροδρομίου και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εφετών, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στο μεταξύ, από έγγραφα που τέθηκαν υπόψη της «Κ» προκύπτει ότι στα τέλη Οκτωβρίου η Interpol έκρινε άκυρο το ένταλμα, θεωρώντας το «πολιτικά υποκινούμενο».

Κατά πληροφορίες, η «ερυθρά αγγελία» αφορούσε υπόθεση απάτης σχετικά με εκτάσεις γης που κρατικοποιήθηκαν κατά την κομμουνιστική περίοδο.

Πηγές κοντά στο θέμα ανέφεραν στην «Κ» ότι η σύλληψη οφείλεται στην καθυστερημένη ενημέρωση των πληροφοριακών συστημάτων και ότι η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης, μετά και από το πόρισμα της Interpol, έχει τυπικό χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή