ΕΛΙΑΜΕΠ: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Απασχόληση των Νέων και Ισότητα των Φύλων»

ΕΛΙΑΜΕΠ: Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Απασχόληση των Νέων και Ισότητα των Φύλων»

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 16:00-17:30

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Απασχόληση των Νέων και Ισότητα των Φύλων» διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 16:00-17:30.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση είναι η τελική εκδήλωση του ερευνητικού προγράμματος «Απασχόληση των Νέων και Ισότητα των Φύλων: Κινητοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου για βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα», το οποίο υλοποιείται από το ΕΛΙΑΜΕΠ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Fafo, με τη στήριξη του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) 2014-2021. 

Στη διάρκεια της συζήτησης, που θα χαιρετίσει ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα Frode Overland Andersen και θα συντονίσει ο Μάνος Ματσαγγάνης, Επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Οικονομίας στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Καθηγητής Δημόσιων Οικονομικών στο Πολυτεχνείο του Μιλάνο, θα παρουσιαστεί η ερευνητική έκθεση με τίτλο «Ενσωμάτωση των νέων και ισότητα των φύλων στην ελληνική αγορά εργασίας: τάσεις, προκλήσεις και διδάγματα από τις σκανδιναβικές χώρες».

Την έκθεση θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Κατσίκας, Κύριος Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Επίκουρος Καθηγητής και Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Οικονομική Πολιτική, τη Διακυβέρνηση και την Ανάπτυξη στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Δάφνη Νικολίτσα, Επιστημονική Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, και οι Ερευνήτριες του Fafo Ragnhild Steen Jensen και Anne Hege Strand. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σχολιασμός από τους Ειρήνη Ανδριοπούλου, Επικεφαλής του Επιστημονικού Τομέα Μικροοικονομικής Πολιτικής και Μικροπροσομοιώσεων στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών, Σταύρος Γαβρόγλου, Διευθυντής Ενεργητικών Πολιτικών και Διεθνών Δικτύων στο Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ), Βασίλης Μοναστηριώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο European Institute London School of Economics και Κωνσταντίνος Πουλιάκας, Eμπειρογνώμονας στο Τμήμα Δεξιοτήτων και Αγοράς Εργασίας του Cedefop.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή