Εμβολιασμοί: 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης το τελευταίο 10ήμερο

Εμβολιασμοί: 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης το τελευταίο 10ήμερο

Κλείστηκαν σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται διαρκώς οι πολίτες άνω των 60 ετών που επιλέγουν να εμβολιαστούν έναντι της Covid-19, μετά τη θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν περισσότερα από 201.000 ραντεβού πρώτης δόσης, εκ των οποίων σχεδόν 88.000 αφορούσαν πολίτες από 60 ετών και άνω και σχεδόν 1.450.000 ραντεβού αναμνηστικής δόσης, εκ των οποίων περισσότερα από 502.000 αφορούσαν πολίτες άνω των 60 ετών.

«Είναι γεγονός ότι -μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών- υπάρχει σημαντική αύξηση των ραντεβού από τις ηλικιακές αυτές ομάδες. Αυξημένη είναι και η προσέλευση των συμπολιτών μας για την αναμνηστική δόση μετά την απόφαση η μείωση του χρονικού διαστήματος που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ της δεύτερης και της αναμνηστικής δόσης, να πέσει από τους έξι στους τρεις μήνες», επεσήμανε ο κ. Οικονόμου.

Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 5 – 11 ετών

Την ίδια ώρα, από αύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί τους.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στην πρώτη φάση θα γίνονται σε 75 περιοχές, ενώ για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας θα αποσταλούν κινητά συνεργεία.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή