Πρωτοφανές περιστατικό στην Πιερία: Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» συνέλαβαν διευθυντή Γυμνασίου

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πιερία: Οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» συνέλαβαν διευθυντή Γυμνασίου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε γυμνάσιο του Αιγινίου Πιερίας, όπου αρνητές του κορωνοϊού «συνέλαβαν» τον διευθυντή του σχολείου και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού, Αναστάσιος Μανώλας, οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν στο γυμνάσιο Αιγινίου και πέρασαν χειροπέδες στον Γυμνασιάρχη, τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. 

«Φτάσαμε στον τέλειο παραλογισμό. Οι παράνομοι να συλλαμβάνουν έναν Έλληνα πολίτη και να τον οδηγούν στον νόμο», σημείωσε. 

Ο γυμνασιάρχης αντιστάθηκε στη σύλληψή του, ενώ οι 10 περίπου «θεματοφύλακες» αφού πήγαν τον διευθυντή του σχολείου στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κατερίνης.

Μετά τη σύλληψη των αρνητών, ο διευθυντής του γυμνασίου νοσηλεύεται προληπτικά, καθώς υπέστη σοκ, ενώ η πράξη των «Θεματοφυλάκων» έσπειρε μεγάλη οργή στους εκπαιδευτικούς του τοπικού σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν οχλήσεις έξω από το γυμνάσιο από την ίδια ομάδα και είχαν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιες Αρχές.

Σε δήλωσή του στην «Κ», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, χαρακτήρισε το περιστατικό «πρωτοφανές» και εξέφρασε τη στήριξη του υπουργείου προς όλους τους εκπαιδευτικούς. «Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους συγχαίρουμε για τη στάση τους απέναντι στους αρνητές και τη στήριξή τους στα μέτρα προστασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η ομάδα των αρνητών διακινεί τις απόψεις της κυρίως μέσα από τα social media, μέσα από ομάδες στο Facebook που έχουν δημιουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο καλούν σε ανυπακοή, διοργανώνουν συγκεντρώσεις, ενώ δεν είναι λίγα τα βίντεο και οι εικόνες με εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτούν.

Θεοδωρικάκος: Προκλητικές και απαράδεκτες συμπεριφορές

Με άμεση παρέμβασή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος καταδίκασε το επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση, τονίζοντας πως «τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή