Εμβολιασμοί 5 – 11 ετών: Πάνω από 20.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Εμβολιασμοί 5 – 11 ετών: Πάνω από 20.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη κίνηση παρατηρείται στα ραντεβού για τον προγραμματισμό του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι οι εμβολιασμοί της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας θα ξεκινήσουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου. «Υπάρχει μεγάλη κίνηση. Τα ραντεβού είναι ήδη πάνω από 20.000». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι για να κάνει ένα παιδί το εμβόλιο θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα τα 5 έτη.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε, επίσης, και στην αναμνηστική δόση λέγοντας πως 2.112.000 πολίτες έχουν κάνει ήδη την αναμνηστική δόση και περίπου 1.700.000 την έχουν προγραμματίσει. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 65% των δικαιούχων.  

Σχετικά με τη δήλωση Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ, σχολίασε ότι «όλοι όσοι έχουμε δημόσιο λόγο να είμαστε προσεκτικοί.»

«Είναι απαράδεκτο και προσβλητικό για τους γιατρούς μας να ακούγεται κάτι τέτοιο», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Στις 13/12 η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων

Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, των εταιριών Pfizer/BioNTech. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) στις 25 Νοεμβρίου, ενέκρινε την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η παραγωγή αντισωμάτων με τη δόση των 10 μικρογραμμαρίων ήταν συγκρίσιμη με την δόση των 30 μικρογραμμαρίων που δίνεται σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.

Που θα γίνονται οι εμβολιασμοί παιδιών

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή