Τη Δευτέρα στον ανακριτή οι «Θεματοφύλακες» – Παραμένουν κρατούμενοι

Τη Δευτέρα στον ανακριτή οι «Θεματοφύλακες» – Παραμένουν κρατούμενοι

Υπό κράτηση θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα απολογηθούν στον ανακριτή Κατερίνης, οι έντεκα συλληφθέντες για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό κράτηση θα παραμείνουν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα απολογηθούν στον ανακριτή Κατερίνης, οι έντεκα συλληφθέντες για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Τα μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που, το πρωί της Παρασκευής, ακινητοποίησαν τον διευθυντή τη στιγμή που εισερχόταν στο σχολείο, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν δια της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα όπου συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, όπως επίσης για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Ακολούθως παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα και κατόπιν επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.

Αυτόπτης μάρτυρας

Συνταρακτική ήταν η μαρτυρία στον ΣΚΑΪ του Αντώνη Γιοβανόπουλου, εκπαιδευτικού – δασκάλου, αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δήλωσε ότι άκουσε τον διευθυντή να φωνάζει βοήθεια.

«Είδα μια ομάδα ανθρώπων να έχουν κυριολεκτικά περικυκλωμένο ασκούσαν βία επάνω του. Φώναζε βοήθεια… Πλησίασα, του είχαν περάσει χειροπέδες, φαινόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση ο άνθρωπος. Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο, τους ακολούθησα γιατί δεν ήξερα πού θα τον πήγαιναν, μού ανακοίνωσαν ότι θα τον πάνε στην αστυνομία. Αλλά σε ποια αστυνομία; Θεώρησα υποχρέωσή μου να  ακολουθήσω ώστε να ενημερώνω τις αρχές για το πού τον πηγαίνουν… Μάλιστα προσπάθησα να τους σταματήσω ‘δεν βλέπετε τον άνθρωπο είναι σε άσχημη κατάσταση θα πάθει κάτι στα χέρια σας, θα το έχετε κρίμα στο λαιμό σας’… Η απάντησή τους ήταν ρητή κατηγορηματική και εξαγριωμένη, μού είπαν: ‘ο ίδιος όπως βασανίζει τα παιδιά μας έτσι θα βρεθεί κι αυτός σε αυτή τη θέση τώρα’. Με σόκαραν όλα αυτά…» 

«Μού ήταν παντελώς άγνωστοι δεν τους είχα συναντήσει ποτέ μου… Αργοτερα στο Αστυνομικό Τμήμα ήρθαν και κάποιοι γνωστοί από το Αιγίνιο, 3 άτομα συγκεκριμένα (…) Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κρατήσω όσο πιο ψύχραιμο γινόταν το γυμνασιάρχη. Εγώ τον πήγα στο κέντρο υγείας, αυτή τη στιγμή είναι καλά. Το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα ήταν ήρεμος απλώς είχε κάποιες εκδορές στα χέρια από τις χειροπέδες που του βάλανε. Το έντυπο που δώσανε για την επίταξη του σχολείου είχε κυκλοφορήσει στα social media, και ξέρω ότι δέχονταν απειλές και ο γυμνασιάρχης και ο λυκειάρχης και η υπεύθυνη COVID. Το Σεπτέμβριο πριν ξεκινήσει η χρονιά ή στην πολύ αρχή της είχαν πάει στο σχολείο και είχαν εκτοξεύσει απειλές», πρόσθεσε ο κ. Γιοβανόπουλος. 

Διαβάστε ακόμη: Πέρασαν χειροπέδες στα τάγματα παράνοιας 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή