Η ΓΣΕΕ στηρίζει την απεργία της ΠΝΟ

Η ΓΣΕΕ στηρίζει την απεργία της ΠΝΟ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία πήρε απόφαση για νέα 48ωρη απεργία, μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου, στηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «οι ναυτεργάτες, με σκληρή δουλειά, με πολλές ώρες απασχόλησης, με καθυστέρηση σε ορισμένες περιπτώσεις στη μισθοδοσία τους, με καμία φυσικά αύξηση από το 2019 και όλα αυτά μέσω πανδημίας, ήταν εκείνοι που κράτησαν όρθιες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Η Συνομοσπονδία στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για μισθολογικές αυξήσεις στις συλλογικές συμβάσεις για τα έτη 2020-2021, αλλά και για τη λήψη πρόσθετων μέτρων που θα λύνουν τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου. Η εργοδοτική πλευρά επιβάλλεται να δώσει μία ορθή και δίκαιη λύση άμεσα που αφενός θα δικαιώνει τον αγώνα των ναυτεργατών και της ΠΝΟ και αφετέρου θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, για την οποία σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή