Λαμία: Πλημμύρισε ο Σπερχειός – Απεγκλωβισμός πολιτών με βάρκες (βίντεο)

Λαμία: Πλημμύρισε ο Σπερχειός – Απεγκλωβισμός πολιτών με βάρκες (βίντεο)

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί στη Φθιώτιδα, καθώς εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων πλημμύρισε ο Σπερχειός και έφτασε μέχρι τα πρώτα σπίτια από το χωριό Κόμμα, λίγο έξω από τη Λαμία, όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, στελέχη της 7ης ΕΜΑΚ επενέβησαν χρησιμοποιώντας βάρκες, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους που βρίσκονται εντός των οικιών τους.

Νωρίτερα περίπου στις 4 το πρωί, όχημα με δύο  επιβάτες εγκλωβίστηκε μετά την αερογέφυρας και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

«Το ποτάμι δέχτηκε μεγάλο όγκο νερού από τη δυτική Φθιώτιδα και πλημμύρισε. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια εκκενώνουμε το χωριό με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ και των πυροσβεστών. Είμαστε όλοι εδώ από τις 5:00΄ το πρωί. Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές…», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή