ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών: Εληξε το εκλογικό σήριαλ – Εκ νέου πρόεδρος ο Γ. Ρούσκας

Το Διοικητικό Εφετείο επικύρωσε την εκλογή και απέρριψε τις ενστάσεις

Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών: Εληξε το εκλογικό σήριαλ – Εκ νέου πρόεδρος ο Γ. Ρούσκας

Με την τρίτη εκλογική αναμέτρηση και με μοναδικό υποψήφιο τον εαυτό του εξελέγη ως πρόεδρος -για μία ακόμα θητεία- στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσων, ο Γεώργιος Ρούσκας. 

Στην τρίτη κατά σειρά εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου μετείχε μικρός αρθμός συμβολαιογράφων.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο εκλογικές αναμετρήσεις, η πρώτη που ακυρώθηκε δικαστικά λόγω εκλογικών παρατυπιών, ενώ η δεύτερη δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα, αν και μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Γεώργιος Ρούσκας, όπως άλλωστε συνέβη και στην τρίτη εκλογική διαδικαςία, οπότε και εξελέγη πρόεδρος.

Πάντως το εκλογικό σήριαλ στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο που εξέθεσε το κύρος του Συλλόγου και έθεσε θέματα δημοκρατικών διαδικασιών σε ένα επιστημονικό σύλλογο, θεσμοθετημένο σύμβουλο του κράτους, έληξε πρόσφατα καθώς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε ενστάσεις κατά της τρίτης εκλογικής αναμέτρησης που είχαν υποβληθεί από συμβολαιογράφους και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου.

Με την απόφαση 3002 της 26ης Νοεμβρίου οι ενστάσεις απορρίφθηκαν και ο Γεώργιος Ρούσκας, έστω και μετά από τρεις αναμετρήσεις εξελέγη πρόεδρος, ως μοναδικός υποψήφιος.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr