ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Νέα μεγάλη έρευνα και στην Αθήνα

Τους ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Νέα μεγάλη έρευνα και στην Αθήνα

Νέα μεγάλη εισαγγελική έρευνα διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου για τη δράση των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που ελέγχονται δικαστικά και για την αρπαγή του γυμνασιάρχη που έχει προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη.

Η νέα έρευνα αφορά τη δράση της ομάδας και στην περιοχή της Αττικής, συνήθως δρουν στη Βόρειο Ελλάδα και τα διερευνώμενα αδικήματα είναι πολύ σοβαρά και φθάνουν ως τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ παράλληλα η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλα όπως διέγερση σε ανυπακοή παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Νέα μεγάλη έρευνα και στην Αθήνα-1

 


Σε εξέλιξη οι απολογίες των «11»

Σε εξέλιξη είναι ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης η διαδικασία των απολογιών για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας.

Οι κατηγορούμενοι μετάγονται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, δε, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης συγκεντρώθηκαν από τη μία, εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απαχθέντα γυμνασιάρχη, και από την άλλη πλευρά μικρή μερίδα υποστηρικτών των κατηγορουμένων. 

Στη δικογραφία, το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται στη διάθεση της «Κ», καταγράφεται το προφίλ των 11 συλληφθέντων καθώς και λεπτομέρειες από τη στιγμή της επίθεσης στον διευθυντή του γυμνασίου στο Αιγίνιο της Πιερίας.

Γυμνασιάρχης: Περιμένω να αποδοθεί δικαιοσύνη

Μήνυμα πως περιμένει να αποδοθεί η δικαιοσύνη έστειλε ο διευθυντής στο Γυμνάσιο Αιγινίου Πιερίας, την ώρα που απολογούνται οι έντεκα συλληφθέντες, μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που κατηγορούνται για την αρπαγή του.

«Εκείνο που περιμένω είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν ήθελα να ικανοποιήσω το φτωχό μου το σαρκίο, θα καταντούσα σαν αυτούς. Περιμένω να αποδοθεί η δικαιοσύνη», δήλωσε επιστρέφοντας στη θέση του σήμερα το πρωί.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr