Επίθεση στην «Φαβέλα»: Αίτηση για ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος κατηγορούμενου

Επίθεση στην «Φαβέλα»: Αίτηση για ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος κατηγορούμενου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση για έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τον Β.Θ., ο οποίος κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση εις βάρος του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου «Φαβέλα», στον Πειραιά, στις 25 Φεβρουαρίου του 2018, κατέθεσαν ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας.

Υπενθυμίζεται πως οκτώ έως δέκα άτομα, φορώντας κράνη και οπλισμένα με σιδηρολοστούς, είχαν εισβάλει στο στέκι και επιτέθηκαν στους παρισταμένους, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε τραυματιστεί μεταξύ άλλων η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων

«Την Παρασκευή 10-12-2021 κατατέθηκε ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά αίτηση των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών τον Φεβρουάριο του 2018 σε βάρος του ελεύθερου κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” στον Πειραιά προκειμένου να εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ερυθρά αγγελία στην Ιντερπόλ για τον φυγόδικο πλέον κατηγορούμενο Β.Θ.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη δικάσιμο της 8ης-11-2021, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πειραιά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον προσωρινά κρατούμενο Σ.Δ και τον Β.Θ, ο τελευταίος έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό. Από την εξουσιοδότηση που προσκόμισε ο συνήγορός του αποδεικνύεται ότι βρίσκεται στη Σουηδία, όπου και δήλωσε διεύθυνση προσωρινής διαμονής, παρά το ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Πειραιά ήδη από 15-10-2020. Η δηλωθείσα προσωρινή διεύθυνση διαμονής του έχει κοινοποιηθεί στις 18-11-2021 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά στο τμήμα της Εκτέλεσης, χωρίς να έχει ληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Η αίτηση για έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και ερυθράς αγγελίας κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την 13-12-2021.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να πράξουν τα δέοντα και να επιδιώξουν τη σύλληψη του Β.Θ., ο οποίος είναι φυγόδικος τους τελευταίους 14 μήνες.

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας
Θανάσης Καμπαγιάννης
Χρύσα Παπαδοπούλου
Αργύρης Συρίγος». 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή