Το σχέδιο για την αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας

Το σχέδιο για την αναγέννηση της Βόρειας Εύβοιας

Τις βασικές αρχές του σχεδίου ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός σε φορείς και κατοίκους της περιοχής.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις βασικές αρχές του σχεδίου ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός σε φορείς και κατοίκους της περιοχής. Ανάμεσα στα έργα που ξεχωρίζουν είναι ένας νέος οδικός άξονας, μήκους 56 χιλιομέτρων, που θα βελτιώσει τις συνθήκες οδήγησης και θα μειώσει σημαντικά τις αποστάσεις. Επίσης από χθες τέθηκε σε λειτουργία μια πλατφόρμα διαβούλευσης, με τον τίτλο «Εύβοια Μετά», στην οποία κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέτει τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες, το σχέδιο έχει ως βασικούς πυλώνες τη ριζική αναβάθμιση των υποδομών, με έμφαση στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου οδικού δικτύου, την αναγέννηση και αξιοποίηση του δάσους, την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών, ώστε να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της περιοχής, και τη δημιουργία δομών εξυπηρέτησης των πολιτών. Ανάμεσα στα έργα που παρουσιάστηκαν από τον πρωθυπουργό, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και τον συντονιστή της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της βόρειας Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, είναι τα ακόλουθα:

• Η δημιουργία ενός νέου οδικού άξονα, από το τέλος της παράκαμψης Ψαχνών (η οποία είναι προς ένταξη στο ΕΣΠΑ) έως τη Στροφυλιά. Από τα 56 χλμ. του άξονα, νέο τμήμα θα είναι τα 47 χλμ., ενώ τα υπόλοιπα 9 χλμ. θα είναι αναβάθμιση του υφιστάμενου οδικού δικτύου. Ο νέος άξονας εκτιμάται ότι θα συντομεύσει τη διαδρομή κατά 40 λεπτά.

• Η λειτουργία της πλατφόρμας διαβούλευσης στην οποία προσκαλούνται όλοι οι πολίτες, οι φορείς, οι επαγγελματίες, οι τοπικές και περιφερειακές αρχές και οι επιστημονικές οργανώσεις να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, τις οποίες εν συνεχεία θα αξιοποιήσουν οι μελετητές για να εξειδικεύσουν την προτεινόμενη αναπτυξιακή στρατηγική της περιφέρειας και το σχέδιο δράσης για την αναγέννηση της βόρειας Εύβοιας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε χθες σε φορείς και κατοίκους τα έργα για την ανάπτυξη της περιοχής.

• Η ανάδειξη του απολιθωμένου δάσους στην Κερασιά, με τη δημιουργία επισκέψιμου πάρκου 17 στρεμμάτων, και η μετατροπή του υδροθεραπευτηρίου του Τσίλλερ στην Αιδηψό σε μουσείο.

• Η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Ιστιαίας και Μαντουδίου.

• Η ίδρυση δύο «ολιστικών» ΚΕΠ, ένα σε κάθε δήμο, στα οποία θα μπορούν να διεκπεραιωθούν σύνθετες διοικητικές διαδικασίες, και δύο «Κέντρων Χωροταξίας και Περιβάλλοντος», με αρμοδιότητες σχεδιασμού, εφαρμογής και διαχείρισης των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων.

«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε μια φυσική καταστροφή σε μια μεγάλη ευκαιρία αναγέννησης. Αυτός είναι ο στόχος μας και θα τον πετύχουμε», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή