Κρήτη: Σύλληψη φαρμακοποιού που εξέδιδε ψευδή αρνητικά rapid test

Κρήτη: Σύλληψη φαρμακοποιού που εξέδιδε ψευδή αρνητικά rapid test

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός φαρμακοποιού που κατηγορείται για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και την έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων, προχώρησαν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο φαρμαΣύλληψη φαρμακοποιού που εξέδιδε ψευδή αρνητικά τεστκοποιός προέβαινε στην έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για την Covid-19, χωρίς να προβαίνει στη λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος από τους ενδιαφερόμενους πελάτες.

Το πρωί αστυνομικός μετέβη στο φαρμακείο ως πελάτης, χωρίς να γνωστοποιήσει την ιδιότητά του, και ο φαρμακοποιός προέβη στην καταχώρηση σχετικής δήλωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό και στην έκδοση σχετικής βεβαίωσης έναντι αμοιβής, χωρίς να προβεί στη διενέργεια του ελέγχου.

Ο φαρμακοποιός συνελήφθη αμέσως από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, και κατασχέθηκε προσημειωμένο χαρτονόμισμα. Η προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ειδήσεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή