Επιχείρηση ΕΚΑΜ στο Ζεφύρι: Οκτώ συλλήψεις, βρέθηκαν ναρκωτικά και κάλυκες

Επιχείρηση ΕΚΑΜ στο Ζεφύρι: Οκτώ συλλήψεις, βρέθηκαν ναρκωτικά και κάλυκες

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων συνελήφθησαν τα οκτώ άτομα κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι και στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα.

Συνολικά, στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

– ποσότητα ηρωίνης βάρους 566,6 γραμμαρίων

– 15 ναρκωτικά δισκία

– 8 φυσίγγια διαμετρήματος 7,65 mm

– ζυγαριές ακριβείας

– χρηματικά ποσά

– κινητά τηλέφωνα

Υπενθυμίζεται, ότι η επιχείρηση γίνεται με αφορμή βίντεο που «ανέβηκε» σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δείχνει άτομα να πυροβολούν στον αέρα με βαρύ οπλισμό.

Ωμή επίδειξη δύναμης

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες για οπλισμό σε σπίτια της περιοχής. Η επιχείρηση διεξέγεται υπό την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. 

Το εν λόγω βίντεο αποτελεί μια πρωτοφανή επίδειξη δύναμης, μέσω των λογαριασμών που διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα, νεαροί κάτοικοι του Ζεφυρίου.

Σε προφίλ που διατηρούν σε εφαρμογές όπως το Facebook και το Instagram δημοσιοποίησαν τρία βίντεο (σ.σ. υπό μορφή story), στα οποία εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό.

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί έξω από σπίτι της περιοχής και σε αυτό εμφανίζονται να κρατούν βαρύ οπλισμό και να πυροβολούν στον αέρα, θέλοντας, κατά μία εκδοχή, να στείλουν μήνυμα ισχύος σε μέλη αντίπαλων ομάδων που έχουν την έδρα τους στην περιοχή των Ανω Λιοσίων.

Ειδήσεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή