Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα σε Ζεφύρι, Ανω Λιόσια

Συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα σε Ζεφύρι, Ανω Λιόσια

Με μια εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε Ζεφύρι και Ανω Λιόσια, από την οποία πάντως δεν προέκυψαν σημαντικά ευρήματα, «απάντησε» η αστυνομία στα βίντεο που ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους στα social media κάτοικοι της περιοχής.

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε Ζεφύρι και Ανω Λιόσια, από την οποία πάντως δεν προέκυψαν σημαντικά ευρήματα, «απάντησε» η αστυνομία στα βίντεο που ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους στα social media κάτοικοι της περιοχής. Σε αυτά, νεαροί οπλισμένοι με πιστόλια και αυτόματα όπλα εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε χθες νωρίς το πρωί με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ασφάλειας, της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ. Εγιναν έρευνες σε 6 σπίτια και συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα για κατοχή ναρκωτικών και όπλων. Κατασχέθηκαν 15 ναρκωτικά χάπια, 8 φυσίγγια, ζυγαριές ακριβείας, χρήματα και τηλέφωνα. Στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κάνει αναφορά σε κατάσχεση και 566 γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία πάντως είχε κατασχέσει η ΟΠΚΕ σε ξεχωριστή επιχείρηση που διεξήχθη πριν από τη δημοσιοποίηση των επίμαχων βίντεο.

Επιχείρηση της αστυνομίας μετά τα βίντεο με πυροβολισμούς, που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κανένα από τα όπλα που οι νεαροί επεδείκνυαν στα βίντεο που ανέβασαν στο Instagram δεν είχε βρεθεί από τους αστυνομικούς. Ανάμεσα σε αυτά μάλιστα υπάρχει και ένα ασημένιο Glock, που έχει κλαπεί από αστυνομικό.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το βίντεο με τους πυροβολισμούς δημοσιοποιήθηκε ως απάντηση σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε προ ημερών σε καφετέρια επί της λεωφόρου Φυλής, η οποία ανήκει σε μία από τις ισχυρότερες οικογένειες της περιοχής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περιστατικά όπως αυτό που δημοσιοποιήθηκε στα social media είναι σχεδόν καθημερινά στο Ζεφύρι και στα Ανω Λιόσια. Λένε ακόμα ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στην περιοχή έχουν λανθασμένο προσανατολισμό, καθώς στοχεύουν στην απομάκρυνση των τοξικομανών και όχι στη σύλληψη των ναρκεμπόρων που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ζητούν στενότερη συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου, σε περίπτωση που αντιληφθούν περιστατικά σαν το χθεσινό, να μπορούν να επεμβαίνουν άμεσα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή