ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Προσωρινά κρατούμενοι δύο ιερείς για σεξουαλική κακοποίηση 19χρονου – Η αντίδραση της Μητρόπολης

Σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης ιεροπραξιών έθεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου - Σελίνου Αμφιλόχιος δύο ιερείς, οι οποίοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για εμπλοκή σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 19χρονου με νοητική υστέρηση

Χανιά: Προσωρινά κρατούμενοι δύο ιερείς για σεξουαλική κακοποίηση 19χρονου – Η αντίδραση της Μητρόπολης

Σε καθεστώς προσωρινής απαγόρευσης ιεροπραξιών έθεσε ο Μητροπολίτης Κισάμου – Σελίνου Αμφιλόχιος δύο ιερείς που ανήκουν στην Μητρόπολη του, οι οποίοι χθες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για εμπλοκή σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 19χρονου με νοητική υστέρηση σε χωριό του Δήμου Πλατανιά.

Σε ανακοίνωση της η Μητρόπολη αναφέρει τα εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου πληροφορηθείσα την εμπλοκή δύο κληρικών της σε μείζονος απαξίας ποινική διαφορά, την άσκηση ποινικής διώξεως εναντίον των δύο κληρικών, την κλήση τους, προς απολογία ενώπιον της Ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Χανίων και την μετά την απολογία των εν λόγω κληρικών επιβολή εις έκαστο εξ αυτών του δικονομικού μέτρου της προσωρινής κρατήσεως, γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

1.- Με σημερινή απόφασή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος έθεσε τους ως άνω κληρικούς υπό καθεστώς προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 ν. 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

2.- Κατόπιν αυτών η Ιερά Μητρόπολης το πρωί της Δευτέρας 20ης Δεκεμβρίου 2021 θα επικοινωνήσει με την αξιότιμη Ανακρίτρια στο Πρωτοδικείο Χανίων και θα ζητήσει από αυτή αντίγραφο της εναντίον των ως άνω κληρικών συγκροτηθείσης δημοσίας ποινικής δικογραφίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 156 και 157 ν. 5383/1932.

3.- Η Ιερά Μητρόπολη θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος.

4.- Τέλος, απευθύνει προς όλους έκκληση όπως μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και κρίσεις, καθώς έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη ότι θα φανερωθεί η αλήθεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr